Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google saksøkes av eks-ansatt. (Ill.: Pexels)

Google saksøkes for diskriminering av hvite menn

Tidligere ansatte går ut mot selskapet.

James Damore, som i fjor fikk det til å storme rundt Google etter at et internt notat han hadde skrevet ble lekket, saksøker nå søkegiganten for det han mener er systematisk diskriminering av konservative hvite menn.

Les mer om saken: – Det er så mye hykleri i det de sier.

Diskriminering mot hvite menn

Den tidligere Google-ansatte gikk i notatet sterkt ut mot selskapet og slaktet dets fokus på mangfold. I forbindelse med hendelsene i august i fjor uttalte han overfor Bloomberg at Google mente han bidro til å opprettholde kjønnsstereotyper.

Ifølge Damore behandles personer med andre politiske meninger dårligere enn andre, og det gjelder spesielt konservative, hvite mann. Han får støtte fra David Guderman som også har jobbet i Google. Duoen ønsker også å representere som ønsker å gå til søksmål mot selskapet på denne bakgrunn.

«(Google benytter) ulovlige ansettelseskvoter for å fylle den ønskede prosentandelen kvinner og favoriserte minoritetskandidater, og åpenlyst henger ut avdelinger som ikke klarer å oppfylle kvotene. I prosessen blir mannlige og hvite ansatte mindre favorisert enn andre», står det i søksmålet.

«Vi ser frem til å forsvare oss mot herr Damores søksmål i retten», uttaler en Google-talsperson overfor The Verge.

Redaktør Trond Bie kommenterer Damore-saken.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Google, søksmål