Google er en gulag for tankefrihet. Med andre ord: Det er i ferd med å sendes bort, i dette tilfellet sparkes. Bildet er fra Jordan Petersons YouTube.
Google er en gulag for tankefrihet. Med andre ord: Det er i ferd med å sendes bort, i dette tilfellet sparkes. Bildet er fra Jordan Petersons YouTube.

Annonse


Google er en gjeng hjernevaskede droner som spyler meningsmangfoldet i dass for å skåne snøflakene sine

(Kommentar) Ifølge Google skal ansatte ha vært redde for at spørsmålene deres som skulle ha vært spurt under et fellesmøte i dag, kunne lekkes og dermed skade enkeltpersoner og/eller selskapet på en eller annen måte (les: ord er nok til å skade disse folkene).

Det kunne ikke Google-sjefen ha noe, selv ikke etter at han sparket en mann som skrev en akademisk analyse rotet i biologi og virkelighet på en svært nøktern måte.

Kort oppsummert: Damores store synd var hans tese at det er biologiske grunner til at kvinner ikke like ofte havner med en teknologi-jobb.

Tittelen på analysen hans er: “Google’s Ideological Echo Chamber: How bias clouds our thinking about diversity and inclusion“. Tenk på tittelen mens du leser brevet fra Google-sjefen under.

Annonse
Tør ikke spørre i frykt for andres meninger
Møtet ble kansellert 30 minutter før start. Sundar Pichai, Google-sjefen, satte en stopper for det.

Her er brevet i sin helhet minus siste del om at han begeistret for produktene som er på vei (uthevingen er vår):

“Vi håpet på en åpen debatt som vi alltid gjør for å bringe hverandre nærmere og komme oss videre, men spørsmålene lekket ut eksternt i dag, og på noen nettsider nevnes Google-ansatte med navn.

Medarbeidere har sendt e-post der de uttrykket bekymring for egen sikkerhet og redde for at de kan bli “outed” offentlig for spørsmålene de ønsker å stille.

Vi er nødt til å ta et skritt tilbake og skape et bedre miljø for oss slik at vi kan ha denne diskusjonen, så i løpet av dagene fremover skal vi finne en rekke forskjellige forum der vi kan snakke med medarbeiderne, et sted der de føler seg komfortable og kan snakke fritt.

I løpet av de to siste dagene har jeg hatt sjansen til å møte mange personer, og jeg har lest hver e-post.

De aller fleste av dere støtter beslutningen vår. En mindre prosentandel av dere kunne ønske vi hadde gjort mer, og noen er bekymret over at de ikke kan snakke fritt på jobben lenger. Alle deres meninger betyr noe… og jeg ønsker å høre dem.

Men i mellomtiden la oss ikke glemme hva som forener oss som selskap – vi ønsker å bygge supre produkter for alle, og som gjør en forskjell i hverdagen”, heter det i brevet.

Redaktørens mening
Det er besynderlig å lese fra sjefen at han nå er redd for at hans medarbeidere som mener det “korrekte”, altså det motsatte av det James Damore mener (og som han på profesjonelt, rolig og akademisk la frem her – Damore er en liberal og rolig fyr, en nerd, og selverklært Android- og Google-fanboy som har studert biologi), skal angripes på en eller annen måte, samtidig som blekket på pennen hans som skrev under oppsigelsen akkurat har størknet.

Vi kan jo tro at Pichai sikter til konservative og folk som Damore, men det høres ikke særlig troverdig ut med tanke på at Damore fikk sparken for å mene noe, og vi vet det noe er innhold som i 2017 får folk til å miste jobben.

Slikt fører neppe til “et bedre miljø”, kun en saueflokk. Nei stryk det, det er langt farligere enn som så.

Keiseren uten klær
For det skaper ikke annet enn nikkedukker som ikke tør si hva de egentlig mener, noe som med tid og stunder ikke kan føre til noe annet enn en degradasjon av produktene og tjenestene fra selskapet da ingen til slutt vil tørre å mene noe som helst for å unngå kollektiv avstraffelse i de tradisjonelle mediekanalene etter at man har fått sparken. Det Google gjør skader bransjen. Det skader oss alle.

“…og noen er bekymret over at de ikke kan snakke fritt på jobben lenger”. Du sparket akkurat en person som gjorde akkurat dette. Du lyver og manipulerer, Pichai.

Du er ikke i ytringsfrihet eller åpenhet-bransjen – du er ikke mer enn en politiker, men du har reel makt. Gud hjelpe oss om Facebook-sjef Mark Zuckerberg for alvor girer opp til å bli stor-politiker (noe det ser ut til at han gjør).

Mindre åpenhet, mindre frihet
Google er bare et av selskapene som tenker i baner som dette, det samme gjør Facebook, og i noe mindre grad Apple og Microsoft.

De to siste fordi det lekker mye mindre – kanskje er det like ille der? Trolig ikke, da de ikke selger samfunn og kommunikasjonstjenester på samme måte som Google og Facebook gjør.

Minds.com og Vidme blir, eller kanskje ikke, alternativene til Facebook og YouTube (som minner mer og mer om CNN og mediekanaler som dem), men en ting er helt sikkert: folk blir mer og mer lei PK-politiserte av selskap de i utgangspunktet beundrer, og produkter de liker. En gang snur den politiske vinden for alvor, og da kommer disse selskapene til å se skikkelig, skikkelig dumme ut. Om de overlever.

James Damore i samtale med Jordan Peterson, klinisk psykolog og professor i psykologi:

 

Kilde:
9to5google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse