James Damore intervjues av Stefan Molyneux.
James Damore intervjues av Stefan Molyneux.

Annonse


– Det er så mye hykleri i det de sier

;I går kom nyheten om at Google-ingeniøren James Damore hadde blitt avskjediget i selskapet etter han hadde lagt ut et manifest der han la ut mot selskapets fokus på mangfold. I ettertid er han blitt tilbudt Wikileaks-jobb av Julian Assange.

Deltok på møte om mangfold
Under et intervju med YouTube-personligheten Stefan Molyneux snakker Damore ut om hvorfor han skrev innlegget som fikk han sparket.

Det bestemte han seg for etter å ha deltatt på et av selskapets møter om mangfold som han omtaler som «hemmelig og skammelig».

– Jeg deltok på et mangfoldmøte i Google, og det ble ikke gjort noe opptak … det var helt hemmeligholdt. Jeg hørte ting som jeg definitivt var uenig i. Jeg hadde noen diskusjoner der, og det var mye drittkasting, og «Nei, du kan ikke si det, det er kjønnsdiskriminerende» og «Du kan ikke gjøre det», sier han under intervjuet med Molyneux, og legger til:

Annonse
– Det er så mye hykleri i det de sier. Jeg bestemte meg for å skrive dokumentet for å få frem hva jeg mener.

– Mange som støtter meg
Etter 72 turbulente timer, fikk ingeniøren sparken i Google på mandag denne uken. Det skjedde etter han hadde delt dokumentet med tittelen «Google’s Ideological Echo Chamber» der han tok opp selskapets påståtte venstreorienterte partiskhet.

Dokumentet ble skrevet i juli, men det er først nå nylig at det ble lekket til journalister etter at flere Google-ansatte leste det og tok til Twitter for å ta avstand fra innholdet.

Damore sier han har mottatt flere støttende meldinger enn folk som er kritiske mot ham.

– Jeg har mottatt drøssevis med meldinger av folk som støtter meg, og det er kjekt. Jeg fikk også det i Google før alt ble lekket. Mange av lederne slang dritt, sier han.

Det 45 minutter lange intervjuet kan du se i videovinduet under.

https://youtube.com/watch?v=TN1vEfqHGro

 

Kilde:
Stefan Molyneux

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse