Ber Apple forhindre iPhone-avhengighet blant barn

Bør Apple gjøre mer for å forhindre avhengighet?
Bør Apple gjøre mer for å forhindre avhengighet?

To store aksjonærer i Apple, JANA Partners LLC og California State Teachers’ Retirement System (CalSTRS), ber selskapet om å jobbe for å gjøre barn mindre avhengig av iPhone.

Ber Apple jobbe aktivt

Aksjonærene, som sammen eier over to milliarder dollar i Apple-aksjer, har lagt frem studier som viser hvordan barn er avhengige av iPhone, og hvordan selskapet kan håndtere problemet.

For å hindre overforbruk av iPhone foreslår JANA og CalSTRS flere ulike måter å takle det de mener er blitt et problem. Det inkluderer en Expert Committee, ekspertkomité, som overvåker utvikling av teknologi og hvordan den integreres i livene til barn.

Annonse

En annen løsning som foreslås av de to aksjonærene, er å implementere foreldrekontroll i iOS som gjør det mulig for foreldre å kontrollere iPhone-bruken til barna. Med en slik løsning kan foreldre begrense barnets “skjermtid”.

Som en del av dette, foreslår også duoen at Apple skal forklare overfor foreldrene hvorfor de gis disse valgene og gi hjelp til hvordan de kan benytte seg av verktøyene.

Hvor godt selger egentlig iPhone X?

Flere ideer

En annen idé innebærer at Apple skal ha mulighet til å overvåke barnas iPhone-bruk og publisere en årlig fremdriftsrapport på linje som selskapet gjør med miljørapporten.

Aksjonærgruppene mener at Apple vil bli en pioner på et nytt område hvis selskapet leder veien for å beskytte barn mot potensiell avhengighet.

Du kan lese mer om initiativet i kildelenken. Mener du at Apple bør jobbe mer for å forhindre iPhone-avhengighet blant barn, eller er det foreldrenes jobb?

 

Kilde:
Think Differently About Kids

Annonse
Annonse