Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HTC og Motorola: – Vi gjør ikke som Apple

Nå venter vi på svar fra Sony og Samsung – forringer de ytelsen for å holde batteriet gående?

Etter at GeekBench-sjefen fant ut at Apple gjorde eldre iPhone-modeller tregere for å holde batteriet under kontroll, har det kommet en rekke søksmål i Apples retning, men er dette unikt for iPhone-modeller eller gjør Android-mobiler det samme?

HTC og Motorola sier de ikke gjør det

Nå har vi i hvert fall svaret fra HTC og Motorola som hevder de ikke gjør som Apple, altså å klokke ned CPU slik at mobilen ikke skrur seg av plutselig grunnet svakt batteri som ikke klarer å levere nok effekt når mobilen jobber med noe intensivt.

HTC forklarte til The Verge at «det er ikke noe vi gjør», mens Motorola er helt spesifikke: «Vi klokker ikke ned CPU-ytelsen grunnet eldre batterier».

Apple må varsle

Google, Samsung, LG og Sony har ikke kommentert saken enda, men Sony sier de kommer tilbake med en kommentar om dette snart, mens Samsung ser på saken.

ITavisen mener Apple bør varsle brukeren i god tid før batteriet blir så svakt at ytelsen må nedjusteres. Det gjør det mulig for kunden å enten betale for et nytt batteri, eller kjøpe en ny enhet.

Vi tror Apple kommer til å implementere en slik varsel-funksjon i en fremtidig iOS-oppdatering, kanskje med mulighet for å bestille batteribytte enkelt.

Vi følger utviklingen.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple, htc, Mobil, samsung, sony