Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple lover ny iOS-versjon tidlig neste år med batterihelseinfo. (Ill.: Apple)

Apple beklager: Ny iOS-versjon som avslører batteri-helsa kommer tidlig neste år

Reduserer også batteribytte-prisen. Dette er brevet alle iPhone-eiere bør lese.

Apple har valgt å senke prisen på batteribytter med 50 dollar for alle med en iPhone 6 eller nyere. Tilbudet starter i hele verden sent i januar og slutter desember 2018.

Du finner norsk informasjon om batteribytter hos Apple.

Dette sier Apple

«Vi har fått tilbakemeldinger fra våre kunder om hvordan vi håndterer ytelsen for iPhone-modeller med eldre batterier og hvordan vi har kommunisert denne prosessen. Vi vet at noen av dere føler at Apple har sviktet. Vi beklager. Det har vært mange misforståelse rundt dette problemet, så vi vil gjerne avklare og forklare deg om noen av endringene vi gjør.

Først og fremst har vi aldri – og ville aldri – gjort noe for å forsiktlig forkorte livet til et Apple-produkt, eller forringe brukeropplevelsen for å kjøre kundeoppgraderinger. Vårt mål har alltid vært å skape produkter som våre kunder elsker, og å gjøre iPhone sin levealder så lang som mulig er en viktig del av det.»

Les mer om bakgrunnen: Apple gjør eldre iPhones tregere.

Apple: – Slik eldes batterier

«Alle oppladbare batterier er forbruksvare-komponenter som blir mindre effektive da de blir kjemisk eldre, og deres evne til å holde effekten reduseres. Tid og antall ganger batteriet er ladet er ikke de eneste faktorene i den kjemiske aldringsprosessen.

Enhetsbruk påvirker også ytelsen til et batteri over levetiden. Hvis du for eksempel forlater eller lader et batteri i et varmt miljø, kan det føre til at et batteri blir dårligere raskere. Disse er kjennetegn ved batterikjemi og er vanlig for litium-ion-batterier i hele industrien.

Et kjemisk eldre batteri blir også mindre i stand til å levere toppenergilast, spesielt ved lav ladetilstand, noe som kan føre til at en enhet uventet slås av i visse situasjoner.

For å hjelpe kundene å lære mer om iPhone sitt oppladbare batteri og de faktorene som påvirker ytelsen, har vi lagt ut en ny støtteartikkel, iPhone Batteri og ytelse.

Det behøver ikke en gang påpekes, men vi mener at det er uakseptabelt at mobilen skrur seg helt av. Vi vil ikke at noen av våre brukere skal miste et anrop, gå glipp av å ta et bilde eller ha en annen del av deres iPhone-opplevelse avbrutt hvis vi kan unngå det.»

Om å unngå plutselig avslåing

«For omtrent et år siden i iOS 10.2.1, leverte vi en programvareoppdatering som forbedret strømstyringen under toppbelastning for å unngå uventede avslåinger av iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone SE.

Med oppdateringen administrerer iOS dynamisk maksimal ytelse for enkelte systemkomponenter når det er nødvendig for å forhindre avslåing. Selv om disse endringene kan gå ubemerket, kan brukerne i noen tilfeller oppleve lengre starttider for apper og andre reduksjoner i ytelse.

Kundenes svar på iOS 10.2.1 var positive, da det med hell reduserte forekomsten av uventede nedleggelser. Vi har nylig utvidet den samme støtten til iPhone 7 og iPhone 7 Plus i iOS 11.2.

Selvfølgelig, når et kjemisk alderen batteri erstattes med en ny, går iPhone-ytelsen tilbake til normal når den brukes i standardforhold.»

Fikk tilbakemeldinger fra brukerne i høst

«I løpet av høsten begynte vi å motta tilbakemelding fra noen brukere som opplevde dårligere ytelse i visse situasjoner. Basert på vår erfaring trodde vi først og fremst at dette skyldtes en kombinasjon av to faktorer: En normal, midlertidig ytelses innvirkning ved oppgradering av operativsystemet fordi iPhone installerer ny programvare og oppdaterer apper, og mindre feil i den første utgivelsen som siden har blitt løst .

Vi tror nå at en annen bidragsyter til disse brukeropplevelsene er den fortsatte kjemiske aldringen av batteriene i eldre iPhone 6 og iPhone 6-enheter, hvorav mange fortsatt kjører på originale batterier.»

Oppdatering underveis

Det kommer en oppdatering iOS tidlig neste år som legger til en funksjon som gir oversikt over batterihelsa. Apple gjør altså det vi har spådd de ville gjøre. Det har alltid vært mulig å laste ned tredjepartsapper som avslører denne informasjonen.

 

Kilde:
Apple

Stikkord: Apple, batteri, iphone