Tesla har aldri gjort det bedre i Norge.
Tesla har aldri gjort det bedre i Norge.

Annonse


Tesla setter Norges-rekord igjen

Elbilmediet Electrek skriver at allerede har passert den tidligere kvartalrekorden i Norge, og det med over en uke igjen av året.

Setter Norges-rekord

Tall fra Teslastats.no viser at det så langt denne måneden er blitt levert 1904 Model S og X, for det inneværende kvartalet er tallet på 3196 elbiler. Det er nok til å overgå den tidligere leveringsrekorden i løpet av kvartal og betyr samtidig at Tesla er på god vei til å slå den tidligere månedsrekorden.

Den tidligere rekorden ble satt i september da Tesla leverte over 2000 biler i Norge.

I tillegg ligger Tesla an til å bli den mest populære bilprodusenten i Norge i desember, skriver Electrek, foran salgssuksesser som Volkswagen Golf.

Annonse


Mer om Tesla: Denne funksjonen kan bli gull verdt i Norge.

Tall fra Teslastats.no.
Tall fra Teslastats.no. (Ill.: Skjermdump/Teslastas)

Kunne blitt dyrere

I høst ble også det mye omtalte “Tesla-skatt”-forslaget skrotet i Stortinget. Hvis den hadde blitt en realitet kunne de tyngste Teslaene blitt opp mot 70 000 kroner dyrere mens de lettere modellene ville blitt 7 000 kroner dyrere. Noe som trolig ville ha påvirket salget her til lands.

Elbilforeningen var en av de som jublet da avgjørelsen ble tatt.

«Elbilforeningen har jobbet hardt for å få avlyst regjeringspartienes elbilforslag om å innføre avgift på større elektriske familiebiler og elvarebiler, og det har nå blitt kronet med seier.»

 

Kilder:
Electrek,
Teslastats