Det blir ikke noen ekstra "Tesla-avgift" i Norge. Avgiften hadde også rammet andre bilmerker.
Det blir ikke noen ekstra "Tesla-avgift" i Norge. Avgiften hadde også rammet andre bilmerker.

Annonse


Norske Tesla-kjøpere kan puste lettet ut: Den nye skatten blir ikke noe av

“TV2 har skaffet til veie informasjon fra det nye statsbudsjettet som gir en skikkelig kalddusj for Tesla-interesserte”, meldte vi 11. oktober. Nå viser det seg at avgiften ikke blir noe av. KRF og Venstre sa nemlig nei.

Model X blir svindyr
«Regjeringen legger inn en vektkomponent i pris- og avgiftsfastsettelsen. Tesla er den eneste elbilen på det norske markedet som er så tung at den rammes av den nye avgiften.»

Videre det det at: «De tyngste Teslaene får dermed et prispåslag på opptil 70.000 kroner. De letteste modellene blir 7000 kroner dyrere.»

Elbilforeningen og kundene glade
Norsk Elbilforening er selvsagt glade etter at nyheten ble kjent, og mener Venstre og KRF er elbilhelter:

Annonse


“Elbilforeningen har jobbet hardt for å få avlyst regjeringspartienes elbilforslag om å innføre avgift på større elektriske familiebiler og elvarebiler, og det har nå blitt kronet med seier.”

– Riktignok går skattefordelen ved elbil som firmabil litt ned, men sammenlignet med den skattebomben en full fjerning av denne elbilfordelen ville betydd for svært mange, er dette en klar seier, sier Christina Bu.

“Men selv om Venstre og KrF klarte å stoppe avgiftspartiene Høyre og Frp, er ikke jobben for å legge om transporten til nullutslipp gjort. Et enstemmig Storting vedtok tidligere i år at regjeringen skal komme med konkrete tiltak og virkemidler for å nå vedtaket om at fra 2025 skal det kun selges nullutslippsbiler.”

 

Kilder:
E24
Norsk Elbilforening