Chrome-appen ble fjernet av Microsoft.
Chrome-appen ble fjernet av Microsoft.

Annonse


Microsoft fjernet Googles “Chrome-app” fra Store

I går dukket Googles nettleser Chrome opp (i begrenset form) i Microsoft Store på Windows 10. Dessverre for de som håpet på en Store-utgave av nettleseren, var det kun snakk om et installasjonsprogram for den vanlige Chrome-utgaven.

Ble raskt fjernet

Kort tid etter nyheten kom at Chrome-installasjonsprogrammet var på plass, ble appen fjernet av Microsoft. Selskapet bekrefter overfor The Verge at appen ble fjernet fordi den ikke følger Microsoft Stores retningslinjer.

Samtidig inviterer Microsoft Google til å bygge en Chrome-app for Store, men det spørs om Google vil takke ja.

“Vi ønsker Google velkommen til å bygge en Microsoft Store-nettleserapp som følger retningslinjene til Microsoft Store”, sier talspersonen overfor nettstedet.

Annonse


Setter krav

Som The Verge påpeker er det mange årsaker til at Google ikke ønsker å utvikle en app for Microsoft Store, men den viktigste er trolig at den er nødt til å bygges på EdgeHTML-motoren til Microsoft. Chrome bruker Blink-motoren til Google, men søkegiganten har også bygget en iOS-app – for å følge Apples krav – basert på Webkit-motoren. Google har ikke et slikt krav for nettlesere på Android.

Alle Windows 10-brukere kan laste ned Chrome og andre nettlesere direkte fra Internett, men det er Windows 10 S-brukerne som rammes av dette. Windows 10 S kan kun installere apper fra Microsoft Store.

Ifølge nettstedet publiserte Google Chrome-installasjonsprogrammet for å kjempe mot de falske Chrome-appene i Windows 10-butikken.

Google har ikke ønsket å kommentere saken overfor The Verge.

Bør Microsoft tillatte nettlesere i Windows 10-appbutikken som ikke bruker Edge-motoren, eller er det OK ettersom Apple har samme retningslinjer for App Store?

 

Kilde:
The Verge

Annonse