Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 10 S bruker Edge og Bing som søkemotor, og det kan ikke endres. (Ill.: Microsoft)

Windows 10 S lar deg ikke endre standard nettleser, og dette koster det å oppgradere

Og Office skal komme til Windows Store.

I går lanserte Microsoft Windows 10 S på en konferanse i New York, og nå har det kommet en del flere detaljer om det nye systemet.

Office 365 på vei til Store
Systemet vil bare kunne kjøre apper fra Windows Store, som skal gjøre det mer stabilt og sikkert, ettersom Windows Store-apper må forhåndsgodkjennes av Microsoft for å være med i butikken.

Windows Store får også «snart» få et litt bedre tilbud, når Microsoft bringer Office 365-pakken til butikken. Den skal være tilgjengelig for utdanningsinstitusjoner i juni, og vil komme til alle andre på en senere dato. Selv om Microsoft ikke sier når Office vil komme til butikken, skal det nå være mulig å starte et abonnement på Office 365 i Windows Store allerede.

Edge er standardnettleser
Nå er det også klart at selv om du kan «laste ned en annen nettleser som er tilgjengelig fra Windows Store,» vil Microsoft Edge være standard-appen for å åpne html-filer og koblinger på nettet, i følge Microsofts Windows 10 FAQ.

Det vil si at selv om Google Chrome skulle dukke opp i Windows Store, vil du ikke kunne endre standardinnstillingen, som altså er Microsoft Edge.

Det blir heller ikke mulig å endre standard søkemotor som Microsoft Edge bruker. Denne er satt til Bing, og den kan ikke endres til for eksempel Google, som er langt mer populært.

Egne apper? Da må du oppgradere
Hvis du vil installere dine egne apper, blir du også nødt til å oppgradere til Windows 10 Pro – og dette kan ikke gjøres om senere.

– Det er en enveis-bryter, sier Joe Belfiore, Microsofts visepresent for operativsystemer, til CNet. – Når du bytter til Pro, og hvis du installerer programmer fra Internett, er det en uforutsigelig effekt som disse programmene har. Det er mange programmer som oppfører seg pent, men det er også mange som legger til kode til oppstarts- eller påloggingsbanen i Windows, og dette er ikke reversibelt når du har gjort det.

Oppgraderingen av Windows 10 S til Windows 10 Pro er gratis ut året, og vil deretter koste 49 dollar, eller omtrent 500 kroner.

Her kan du se strømmen og livebloggen vår New York

Kilder
Ms Power User
The Verge
CNet

Stikkord: Microsoft, windows10, windows10s, windowscloud