Her er Google Chrome i Microsoft Store, men ikke den varianten du kanskje ønsket.
Her er Google Chrome i Microsoft Store, men ikke den varianten du kanskje ønsket.

Annonse


Her er Google Chrome i Microsoft Store

Verken Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera er tilgjengelig via den offisielle appbutikken i Windows 10. Som Apple (iOS) krever også Microsoft at utviklerne bruker deres innebygde motor for nettlesere, for eksempel er Chrome i iOS basert på Apples Webkit-motor.

Kun et installasjonsprogram
Nå har imidlertid Google funnet en lur løsning på å tilby Chrome-installering via Microsoft Store uten å utvikle en app basert på Edge-motoren. I appbutikken har søkegiganten nå lagt ut Google Chrome-installasjonsprogram. Appen er mer eller mindre en nettside som gjør det mulig å laste ned og installere Chrome på PC-en.

“Dette installasjonsprogrammet hjelper deg med å skaffe den offisielle Google Chrome-appen: en rask og trygg nettleser fra Google”, står det i beskrivelsen. Under legger Google til at Windows 10 S ikke er kompatibel med apper som Google Chrome. Det skyldes selvsagt at nettleseren ikke er bygget for Microsoft Store.

Mer om Microsoft Store: Apple trenger litt mer tid med iTunes.

Annonse


Interessant løsning
Så spørs det hva hensikten til Google er med dette. Chrome er fra før av den desidert mest brukte nettleseren i verden og mange av brukerne er vant til å laste ned nettleseren via selskapets hjemmesider. En årsak kan være at folk som søker etter Chrome i Microsoft Store får opp et relevant resultat.

Google Chrome-installasjonsprogrammet i Microsoft Store finner du for øvrig via denne lenken.

Hva syns du om Googles løsning?

 

Kilde:
MSPowerUser

Annonse