Tidal blør penger – kan gå dukken

Tidal blør penger.
Tidal blør penger.

Dagens Næringsliv skriver at Jay Z og de andre eierne har tapt over en halv milliard siden de kjøpte den norskutviklede strømmetjenesten fra Schibsted i 2015. I fjor var underskuddet på 368 millioner kroner før skatt.

Kan bli tvangsoppløst
Nå risikerer selskapet, som fortsatt har hovedkontoret i Norge, å bli tvangsoppløst. Ifølge avisen har ingen av de seks norske datterselskapene levert regnskaper for bedriften. Årsregnskap må fremlegges innen 31. juli for å forhindre tvangsavvikling. DN skriver at en slik prosess vil begynne januar og avsluttes i mars eller april.

– At et så stort selskap tvangsoppløses vil være uvanlig, men jeg sitter ikke på noen eksakt statistikk. Inntrykket er at dette vanligvis skjer med småselskaper, sier jurist Margrethe Trælvik i Brønnøysundregistrene overfor nyhetsmediet.

Annonse

Tidal ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv, men en talsperson for selskapet uttaler følgende til The Verge og andre utenlandske medier:

– Vi har opplevd negative historier om oss siden vi startet og vi har ikke gjort noe annet enn å vokse selskapet år etter år.

Mister 100 000 norske kunder
Hvor mange som faktisk bruker Tidal, er vanskelig å si ettersom selskapet har sluttet å opplyse om brukertall. I fjor hevdet strømmetjenesten at den hadde tre millioner brukere, men DNs funn viste at tallet den gang var 1,2 millioner. Jay Z har tidligere hevdet at Schibsted trikset med tallene.

Mandag meldte avisen at Tidal risikerer å miste 100 000 norske abonnenter når Telenor sier opp avtalen etter nyttår.

– Det er riktig at vi ikke fornyer avtalen med Tidal med virkning fra 7. januar 2018. Vi ser at kundene primært etterspør andre ting. Tidal er en super tjeneste, men er mest brukt via mobil. Tv-kundene våre etterspør film, tv-serier og attraktiv sport, sa pressekontakt Magnus Line i Telenor Norge, til Dagens Næringsliv.

 

Kilder:
Dagens Næringsliv,
The Verge

Annonse
Annonse