Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Net Applications hevder brukertallene til Edge har vært kunstig høye. (Ill.: Microsoft)

Hevder bot-er stod for halvparten av datatrafikken til Microsoft Edge

Brukertallene kan ha vært kunstig høye.

Etter at utskjelte Edge tok over for utskjelte Internet Explorer har Microsoft slipp med å kapre markedsandeler i nettlesermarkedet. Ifølge analysebyrået Net Applications er markedsandelen faktisk lavere enn man hadde trodd.

Hevder brukertallene er kraftig overdrevet
Ifølge Net Applications’ tidligere tall var det 28,5 prosent av Windows 10-brukerne benyttet Edge i mai 2016. For oktober 2017 var tallet nede i 15,7 prosent. Dette var før selskapet endret metoden de innhentet statistikk på.

Etter endringen kom det frem at det i mai 2016 var kun 14,8 prosent av Windows 10-brukerne som benyttet Edge. Roboter er årsaken til det store spriket, hevder selskapet.

«Bot-er kan forvrenge dataene betydelig. Vi har opplevd situasjoner der trafikk fra enkelte store land består nesten helt av trafikk fra bot-er», skriver Net Applications i et innlegg.

Selskapet gjorde det det kunne for å fjerne trafikk fra bot-er i sine analyser. Resultatet var at rundt halvparten av nettrafikken til Edge var det roboter som stod for, ifølge Net Applications.

«Fokuset var å bygge metoder for å gjenkjenne denne trafikken. Vi skrev om hele samlingen og infrastrukturen for å løse dette problemet.»

Tilgjengelig på Android og iPhone
Microsoft lanserte nylig Edge til Android og iPhone, og ser ut til å ha en god start på i hvert fall førstnevnte plattform der nettleseren er blitt lastet ned over 1 million ganger. Nettstedet MSPowerUser skriver at nettleseren er inne blant de 20 mest populære appene i Play Store.

Microsoft har så langt ikke kommentert rapporten til Net Applications.

 

Kilde:
ComputerWorld

Stikkord: Edge, Microsoft, nettleser