Microsoft Edge er ute av beta til Android og iOS.
Microsoft Edge er ute av beta til Android og iOS.

Annonse


Edge er klar for Android og iPhone, men lanseringen er noe amputert

I starten av oktober annonserte Microsoft noe overraskende at nettleseren Edge kommer til Android og iOS og slapp samtidig en betautgave. Nå annonserer selskapet at nettleseren er ute av beta. Merk at den fortsatt er merket med “betaversjon” i Play Store.

Ute av beta
Edge bruker Webkit-motoren til Apple på iPhone og Blink-motoren på Android ettersom Microsoft ikke kan bruke selskapets egen EdgeHTML-motor på de to mobilplattformene. Nettleseren er ikke optimalisert for iPad ennå, men det er noe Microsoft jobber med.

Nettleseren støtter synkronisering av passord, leseliste, bokmerker mellom Edge på tvers av Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox One, Android og iOS. I tillegg har appen en “fortsett på PC”-funksjon som gjør det mulig å sende lenker til Edge på PC direkte fra mobiltelefonen.

Annonse


Merkelig lansering
Undertegnede har faktisk testet og brukt Edge fast på Android og iPhone siden betaen ble lansert og oppfatningen er at det er en ganske OK nettleser. På iPhone har den vært noe ustabil, men på Android fungerer den så godt som den bør.

Dessverre er lanseringen av Edge til Android og iOS begrenset. Det vil si at den først kommer til iOS-brukere i Frankrike, Kina, Storbritannia og USA og Android-brukere i Australia, Canada, Frankrike, India, Kina, Storbritannia og USA. Ettersom det er nettleser er det vanskelig å forstå hvorfor utrullingen er amputert.

Microsoft Edge finner du i Play Store og App Store.

Har du testet ut Edge til iPhone eller Android? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Windows Blog