Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Til neste år kommer trolig mobiltelefoner med fingersensor integrert i skjermen. (Ill.: Synaptics)

Nå kommer endelig Android-mobilene med fingersensor bygget inn i skjermen

Synaptics avduker fingersensorteknologi.

2017 har vært året for de rammeløse mobiltelefonene. I 2018 forventer vi at de fleksible smarttelefonene gjør sitt inntog, men det er også en annen nyhet vi håper på.

Klar for masseproduksjon
Synaptics avslører at selskapet har utviklet en fingersensor som kan implementeres i skjermen. Denne sensoren er designet nettopp for smarttelefoner som har syltynne kanter rundt skjermen og dermed ikke plass til på fremsiden.

I stedet for å flytte sensoren til baksiden, som mange ikke foretrekker, kan mobilprodusenten integrere den direkte i skjermen.

Dette melder Synaptics

«Forbrukere foretrekker fingersensor på fremsiden av en telefon, og når bransjen skifter til rammeløse OLED-skjermer, er den naturlige plasseringen av fingersensoren direkte i skjermen. Clear ID-fingersensorer er raskere, mer bekvemmelig og sikrere enn alternativ biometri, og denne optiske teknologien representerer et betydelig innovasjonsskifte og muligheter for smarttelefonmarkedet», uttaler Kevin Barber, senior vice president og general manager for mobilavdelingen til Synaptics.

En interessant detalj fra Synpatics’ annonsering er at selskapet avslører at sensoren er klar for masseproduksjon og at den bil benyttes av en av de fem største mobilprodusentene. Kan teknologien være klar for Samsung Galaxy S9 som ventes tidlig 2018?

 

Kilde:
PhoneArena

Stikkord: Mobil, Synaptics