2018 kan bli et spennende elbilår. http://itavisen.no/2017/12/11/jaguar-bekrefter-denne-tesla-model-x-konkurrenten-kommer-i-mars-2018/
2018 kan bli et spennende elbilår. http://itavisen.no/2017/12/11/jaguar-bekrefter-denne-tesla-model-x-konkurrenten-kommer-i-mars-2018/

Annonse


– Face ID-konkurrentene stinker

Apple var kanskje ikke først ute med ansiktspålogging på smarttelefonene, Lumia 950 XL kom desember før to år siden med liknende funksjonalitet, men etter rapportene å dømme ser det ut til at det er Apple som så langt gjør det best.

Skryter av egen teknologi
Det mener også selskapet selv. Under et intervju med det nederlandske nettstedet Bright, snakket Phil Schiller, Apples PR-sjef, blant annet om nettopp Face ID. Schiller sa at Apples mål med Face ID var å gjøre sikkerhet så enkelt som mulig.

Han er også tilfreds med kvaliteten til Face ID og sa overfor Bright at Apples implementering av teknologien er helt overlegen konkurrentenes løsninger som han ifølge ham “stinker”.

“De fungerer ikke på de samme måtene som vi trenger at Face ID fungerer”, sier han til nettstedet og la til at de ønsket å erstatte Touch ID og hjemknappen med noe som fungerer minst like godt og som støtter Siri, Apple Pay og liknende.

Annonse
“Så for Face ID ønsket vi å gjøre det enklest mulig å låse opp enheten med ansiktet på en sikker måte og med støtte for disse andre tingene. Vi var nødt til å løse det. Andre ting som folk har prøvd med ansiktet har ikke vært i nærheten. Face ID er en veldig unik implementering.”

Mulig å lure
På tross av at Face ID har fått mye skryt, har det også blitt bevist at det er fullt mulig å lure ansiktsgjenkjenningen til Apple. Selv om det trolig krever litt arbeid.

En annen ting er at enkelte er bekymret over at utviklere kan få tilgang til “ubehagelig mye ansiktsdata” fra iPhone X, men under intervjuet med Bright gjentok Schiller lovnadene om at tredjepartsutviklere ikke har tilgang til denne informasjonen.

Huawei er et av selskapene som jobber med ansiktspålogging for smarttelefoner.

 

Kilder:
Bright,
MacRumors

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse