Flere stiller spørsmål ved personvernet med Face ID.
Flere stiller spørsmål ved personvernet med Face ID.

Personverneksperter advarer: Utviklere kan få ubehagelig mye ansiktsdata fra iPhone X

Apple har forsikret om at Face ID-informasjon lagres lokalt på telefonen og at den ikke sendes ut i skyen. Sikkerhetseksperter advarer nå om at informasjonen kan bli delt med apputviklere.

Bekymret over tilgang
Utviklere som lager apper som benytter ansiktsdata kan hente ut deler av denne informasjon så lenge de får samtykke fra brukeren og ikke selger informasjonen til en tredjepart, skriver Reuters.

For eksempel kan en utvikler som ønsker å bruke kameraet på iPhone X, fange et kart over brukerens ansikt og en rekke ansiktsuttrykk. Denne informasjonen kan igjen hentes ut fra telefonen og bli lagret på utviklerens server.

Og det er dette som bekymrer sikkerhetsekspertene. Informasjonen utviklere får tilgang til kan for ordens skyld ikke brukes til å låse opp enheten.

Kan bli utnyttet
«Personvernproblemet rundt bruken av den sofistikerte ansiktsgjenkjenningsteknologien for å låse opp telefonen er overdrevent. Det virkelige personvernproblemet handler om tilgang fra tredjepartsutviklere», sier Jay Stanley i American Civil Liberties Union til Reuters.

Stanley sier videre at Apple har vært dyktige til å holde utviklere som bryter reglene ansvarlige, men at selskapet må fange dem først noe som ofte er den vanskelige delen.

“Det betyr at de store selskapene ikke kommer til å utnytte det, men det finnes rom for at noen gjør det”, forteller han overfor nyhetsbyrået.

Er du bekymret over at apputviklere kan få tilgang til ansiktsdataen din fra Face ID?

 

Kilde:
Reuters