Slik lurte de Face ID på iPhone X med en 3D-skrevet maske

Med denne innretningen lyktes forskerne med å lure Face ID.
Med denne innretningen lyktes forskerne med å lure Face ID.

Det vietnamesiske nettsikkerhetsselskapet Bkav har lyktes med å lure ansiktsgjenkjenningen til iPhone.

Lurte Face ID
Dette har selskapet gjort ved å lage en maske som er laget gjennom en kombinasjon av 3D-skriving, sminke og 2D-bilder. I videoen under kan du se hvordan en Bkay-ansatt låser opp Face ID med ansiktet sitt og senere med masken på.

Selskapet startet arbeidet med å lure Face ID da de mottok iPhone X 5. november og det tok det under syv dager å lure ansiktsgjenkjenningen.

Annonse

– Det krever mer forskning
Innretningen koster ifølge Bkav kun 150 dollar, 1200 kroner, men det krever litt å lage den. I en FAQ på sine hjemmesider, skriver selskapet at “det er ganske vanskelig å lage den ‘riktige’ masken uten å ha en viss kjennskap til sikkerhet”.

“Vi klarte å lure Apples AI fordi vi forstår hvordan AI-en deres fungerer og hvordan vi kan omgå den”, skriver Bkav som er tydelig på at dette kun er et bevis på at det fungerer, men at det trengs mer forskning til.

 

Kilder:
The Verge,
Bkav

Annonse
Annonse