Time Warner eier HBO som igjen eier Game of Thrones-rettighetene.
Time Warner eier HBO som igjen eier Game of Thrones-rettighetene.

Annonse


Amerikanske myndigheter blokkerer gigantfusjon

I fjor annonserte AT&T planer om å kjøpe Time Warner for 85,4 milliarder dollar, det tilsvarer over 700 milliarder kroner med dagens kurs.

Time Warner eier innholdsprodusenter som HBO, CNN, Cartoon Network og Warner Brothers.

Overraskende valg
Nå gjør det amerikanske justisdepartementet noe ganske uvanlig ved å legge inn et søksmål mot det planlagte oppkjøpet. Departementet mener at oppkjøpet er ulovlig og at det skader kundene. AT&T er ikke enig.

“Dagens DOJ-søksmål (Department of Justice, journ.anm.) er en radikal og uforklarlig endring etter flere år med konkurranselovpresedens. Fusjoner som denne blir rutinemessig godkjent fordi den gir fordel til forbrukerne uten å fjerne en konkurrent fra markedet. Vi ser ingen legitim grunn til at vår fusjon behandles annerledes”, sier David McAtee, senior executive vice president i AT&T, i en uttalelse.

Annonse
Kan stanse oppkjøpet
CNN nevnes som en av årsakene til det amerikanske justisdepartementets utradisjonelle valg ved å gå til søksmål. President Donald Trump uttalte under valgkampen at han ville blokkere fusjonen og han har vist seg som en stor motstander av nyhetsselskapet.

McAtee sier i uttalelsen at han tror at retten vil forkaste myndigheteness stevning.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse