AT&T blir eier av medieeiendommer som Westworld, Game of Thrones og Batman.
AT&T blir eier av medieeiendommer som Westworld, Game of Thrones og Batman.

Annonse


AT&T kjøper HBO, CNN og Warner Brothers

AT&T er kanskje mest kjent som et av USAs største telefonselskaper, men eier også blant annet satelitt-TV-selskapet DirectTV, hvis abonnenter får fri data for å se på på AT&T-nettverket.

I konkurransen med blant andre Netflix blir det stadig mer viktig for teleselskaper å også ha sitt eget innhold, som for eksempel vises av amerikanske Verizon sitt kjøp av AOL og Yahoo.

Game of Thrones og superhelter
Dermed kjøper AT&T innholdsprodusenten Time Warner, inkludert HBO (og HBO sin egen strømmetjeneste HBO Now og HBO Nordic), CNN og filmstudioet Warner Brothers – som igjen eier DC Comics og lager superheltfilmer om Batman og Superman.

Prisen blir svimlende 85 milliarder dollar, eller 680 milliarder norske kroner, og kommer etter at Time Warner har vært en oppkjøpskandidat i en god stund uten å ha fått gode nok bud.

Annonse


Apple var interessert
Blant annet Apple har snust på innholdsprodusenten, men samtalene kom seg aldri opp til toppsjef-nivå. Apple er også ansett som et selskap som kunne kombinere distribusjon og innholdproduksjon og dermed konkurrere med for eksempel Netflix, som går fra høyde til høyde.

Ett av de store spørsmålene etter handelen er, hvis den får godkjenning av myndighetene i USA, om dette vil føre at kundene til AT&T får spesialbehandling i telenettet og gratis data for å strømme for eksempel HBO eller CNN, slik de allerede får for å strømme DirecTV-innhold i USA.

En generasjon uten TV
Hovedprioriteten for det nye selskapet blir nå å finne nye måter å nå forbrukere på, sett i lys av at en hel generasjon har sluttet å se på lineært TV og i stedet bruker bruker strømmetjenester som Netflix.

Det skulle passe godt med AT&T, som i tillegg til å være teleoperatør også er stor på bredbånd og som sagt eier DirecTV.

Kilder:
The Verge
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse