Se den dansende smarthøyttaleren

Raven R kan danse og uttrykke følelser.
Raven R kan danse og uttrykke følelser.

Kinesiske Baidu jobber hardt for å bli med på AI-kappløpet og jobber tett med selskaper som Google, Microsoft og Nvidia.

En dansende smarthøyttaler
Baidu jobber med to nye smarthøyttalere som er laget i samarbeid med selskapet Teenage Engineering. Høyttalerduoen heter Raven R og Raven H og begge kan skilte med berøringsfølsomme “dot matrix”-skjermer.

Førstnevnte har kanskje den mest unike funksjonen ved at høyttaleren kan “danse” til musikken, “uttrykke følelser” med bevegelse og vender skjermen mot deg når du snakker til den. Det er trolig den første smarthøyttaleren med en slik funksjon.

Annonse

Les også: Apple utsetter HomePod.

– I hodet mitt er den en blanding mellom en plante og et kjæledyr, sier Teenage Engineering-sjef, Jesper Kouthhoofd, overfor Engadget. Han legger til: – Jeg tenkte på en frukt da jeg tegnet de førte skissene for H. Det er derfor den er så fargerik. Må R tenkte jeg på blomster.

Høyttalerne nærmer seg produksjonen, men i førsteomgang blir de kun tilgjengelig i Kina. Overfor Engadget sier Kouthoofd at dette bare er starten.

– Vi tenkte på hva vi kan levere i dag og ikke om et år. Så vi bygget en robot for hjemmet med et ansikt, altså H, med skjerm og stemme. R er som å gi den en kropp. I den neste fasen legger vi kanskje til ben.

 

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse