29 000 PC-er i bystyret i München får Windows 10 innen 2020.
29 000 PC-er i bystyret i München får Windows 10 innen 2020.

Annonse


“Linux-byen” bytter til Windows 10

I 2003 kom en tomhendt Steve Ballmer tilbake til Redmond i USA etter en tur til München. Den tyske byen hadde valgt Linux og OSS Office Suite fremfor Windows og Office. Prosessen om å installere Linux-utgaven LiMux på rundt 15 000 arbeidsstasjoner var ferdig i 2013 – ti år senere.

Bytter til Windows 10
Snart kan Microsoft ønske millionbyen velkommen tilbake. Byrådet i München har etter stemmeavgivning bestemt å bytte fra Linux til Windows og innen 2020 kjører samtlige av myndighetenes PC-er Microsofts operativsystem.

Overgangen starter neste år og totalt 29 000 PC-er skal få Windows 10 – et prosjekt som har en estimert kostnad på 100 millioner euro, rundt 970 millioner kroner. I tillegg skal Microsoft Office testes på 6000 PC-er før bystyret avgjør om kontorpakken skal rulles ut til samtlige PC-er. For øyeblikket er LibreOffice den foretrukne kontorpakken.

Ifølge IT-talsperson for parliamentgruppen SPD, Anne Hübner, kan det virke som at å bruke gratis programvare faktisk var dyrere i lengden.

Annonse


“For øyeblikket tar det i mange tilfeller altfor lang tid og koster for mye for byen å implementere programvare som er tilgjengelig som standard på markedet. Dette må endres slik at byen forholder seg kompetitiv i det digitale samfunnet”, sier hun i en uttalelse.

Ønsket endring
Tidligere i år la politikere frem en ny anbefaling om reorganisering av byens IT-oppsett. Personutvalget ønsker at de skal gå for en Windows-basert klientarkitektur. Komiteen legger vekt på at det bør være en nødvendighet at de bruker «standardprodukter» for kompatibilitet med programvare fra selskaper som SAP.

Dieter Reiter, byens borgermester, var en av pådragsyterne for å få Windows tilbake til myndighetenes PC-er. Etter han ble valgt i 2014 bestilte han en rapport fra konsulenter, deriblant Microsoft-partner Accenture. Konklusjonen i den var at de ansatte burde få valget om å bruke Windows og Office.

Bystyret stemte for Windows i februar, men en endelig avgjørelse ble ikke tatt før denne måneden.

 

Kilde:
echRepublic

Annonse