Denne uken skal München avgjøre om de heller skal gå for Windows 10.
Denne uken skal München avgjøre om de heller skal gå for Windows 10.

Annonse


I 2003 skrotet millionbyen Windows til fordel for Linux

I 2003 kom en tomhendt Steve Ballmer tilbake til Redmond i USA etter en tur til München. Den tyske byen hadde valgt Linux og OSS Office Suite fremfor Windows og Office. Prosessen om å installere Linux-utgaven LiMux på rundt 15 000 arbeidsstasjoner var ferdig i 2013 – ti år senere.

Bestemmes denne uken
Byen omtales ofte som en Linux-pionér, men nå kan det bli endringer. I et møte i byrådet denne uken skal det bestemmes om München skal gå over til Windows 10.

Politikere har lagt frem en ny anbefaling om reorganisering av byens IT-oppsett. Personutvalget ønsker at de skal gå for en Windows-basert klientarkitektur. Komiteen legger vekt på at det bør være en nødvendighet at de bruker «standardprodukter» for kompatibilitet med programvare fra selskaper som SAP.

Hvis utvalget vinner frem, vil samtlige av München-administrasjonens PC-er om få år kjøre Windows 10. I en overgangsperiode skal de ansette få velge om de vil bruke Windows 10 eller Linux.

Annonse


Flyttet hovedkontoret til byen
Dieter Reiter, byens borgermester, omtales som en pådragsyter for å få Windows tilbake til myndighetenes PC-er. Etter han ble valgt i 2014 bestilte han en rapport fra konsulenter, deriblant Microsoft-partner Accenture. Konklusjonen i den var at de ansatte burde få valget om å bruke Windows og Office.

Matthias Kirschner, sjef for Free Software Foundation Europe (FSFE), sier i en uttalelse at «Reiter har vært imot gratisprogramvare siden han ble valgt» og at han «tok stolthet i at Microsoft flyttet kontorene deres til München». Microsoft flyttet sitt hovedkvarter i Tyskland til byen i fjor høst.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse