Hopp til navigasjon Hopp til innhold
NRK bekrefter at statusen er den samme. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Dette samles inn av persondata i Apples nye TV-app

Inkluderer ting som innholdet som spilles av og når man så på det.

Denne uken ble Apples TV-app lansert i Norge som samler flere tjenester på én plass. Store leverandører som Netflix, HBO Nordic og NRK står utenfor.

– Statusen er den samme
NRK beta skrev på Twitter i september at NRK-appen ikke er en del av tjenesten på grunn av usikkerhet rundt innsamling av persondata. Tanja Thuesen, produktutviklingssjef NRK TV i NRK Medieutvikling, bekrefter at statusen er den samme.

«NRK har foreløpig bestemt seg for ikke å delta i Apples TV-app», skriver hun i en e-post til ITavisen.

Årsaken er fortsatt spørsmål rundt innsamling av persondata.

«Vi vurderer om Apples krav til deling av persondata er forenelig med vårt ansvar ovenfor publikum og i tråd med vår plan for best å kunne løse vårt oppdrag», uttaler Thuesen.

Netflix svarer at de ikke har noen ytterligere kommentar mens HBO Nordic ikke har besvart vår henvendelse. HBO Now er for øvrig tilgjengelig i TV-appen i USA.

Dette samler Apple inn
Vi har kontaktet Apple som ikke har noen videre kommentar til NRKs uttalelser, men viser til retningslinjene for TV-appen.

Følgende informasjon finner man i retningslinjene:

«TV-appen gjør det mulig for deg å se favorittseriene og -filmene dine fra flere videoapper på ett sted på alle støttede Apple-enheter som er logget på med samme Apple-lD.

Du må gi hver enkelt deltakende tredjepartsapp tilgang til å koble til TV-appen og dele det du ser på i den appen med Apple. Når du har koblet en tredjepartsapp til TV-appen, vil Apple samle inn informasjon om det du ser på i appen på alle Apple-enheter som er logget på med samme Apple-lD, og arkivere den slik at Apple kan vise deg det du ser på i TV-appen på alle enhetene dine. Apple-apper med støttet innhold, som Filmer og Apple Music, kan kobles til automatisk når du begynner å bruke TV-appen.

Informasjonen om det du ser på vil inkludere innholdet du spiller av, når du så på det, hvilken enhet du brukte og hvor mye du hadde sett før du trykket på pause eller stoppet avspillingen. Apple vil bruke denne informasjonen til funksjoner i TV- appen slik at du kan fortsette å se filmer og serier på ett sted, og motta forslag til annet du kanskje vil like. For å forbedre og optimalisere TV-appen kan Apple også samle inn informasjon om bruken din av appen, inkludert hvilke funksjoner du bruker (f.eks.Neste eller Bibliotek), hva du søker etter og sider du navigerer til eller viser.»

Informasjonen finner man under Innstillinger – Apper – TV – Om TV og personvern. Her kan man også fjerne apper man ikke vil skal synes og tømme avspillingsloggen for alle eller enkelte apper.

Stikkord: app, Apple, nrk, personvern