Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kinect er historie. (Ill.: Microsoft Studios)

Microsoft avliver Kinect – stanser produksjonen

Spill: Solgte godt, men spillene uteble.

Denne nyheten kommer nok ikke som en overraskelse. Microsoft har stanset produksjonen av Kinect.

Over og ut
Spillkameraet ble lansert i 2010 og har siden den gang solgt 35 millioner enheter, ifølge Fast Company Design. Kinect ble lansert som et tilbehør til Xbox 360 og ved lanseringen av Xbox One fulgte kameraet med i pakken. Etter sterk pågang fra kundene valgte Microsoft å selge en modell uten Kinect til redusert pris, senere er modellen med kameraet blitt faset ut helt.

Mangelen på spill og opplevelser som rettferdiggjorde et kjøp av Kinect, er en av årsakene til at Xbox-tilbehøret aldri ble en ordentlig suksess til tross for at det har solgte titalls millioner enheter.

Se video fra da ITavisen testet Kinect i 2010:

Uansett har Kinect-teknologien banet vei for andre prosjekter hos Microsoft. Blant annet i Windows Hello-kameraene i Windows 10 som bruker liknende dybdeteknologi for å identifisere brukeren. For ikke å glemme kommende iPhone X hvis dybdekamera mer eller mindre er et Kinect-kamera i et mye mindre format.

Under kan du se en av annonseringsvideoene for Kinect til Xbox 360. Den gang gikk kameraet under kodenavnet «Project Natal».

 

 

Kilde:

The Verge,
Fast Company Design

Stikkord: kinect, Microsoft, Spill, xbox