Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En av de viktigste app-oppdateringene er det Photos som får, med støtte for å lage sette sammen en video basert på bilder og video du har i samlingen. (Ill.: Microsoft)

Windows 10 blir nydelig

Se hvordan «Fluent Design» gjør OS-et nytt.

17. oktober, altså allerede førstkommende tirsdag, ruller Microsoft ut «Fall Creators»-oppdateringen med forbedret foto-app og ikke minst innebygget støtte for VR-headset fra en rekke produsenter, blant annet Samsung med sitt Odyssey-hodesett som riktignok lanseres noe senere, men som er det beste av headsettene som kommer.

Les alt om hva som er nytt i oppdateringen.

Startmenyen endres ikke denne gang, men det gjør appene
Det er ikke noen endringer i designspråket i selve OS-et, for Microsoft har en litt annen tilnærming og gjør ruller ut «Fluent Design» («Fluent Design System» er navnet på hele plattformen) noe mer gradvis, først og fremst til egne apper.

Tragisk nok er appen som var den beste demoen på dette, «Groove Music», i ferd med å legges ned som musikkstrømmer («Groove Music Pass») – Microsoft har nemlig annonsert at de ber brukerne gå til Spotify etter laber brukermasse som med mobilplattformen.

Endrer gradvis
Altså kommer vil visse elementer av OS-et inneholde det oppdaterte grensesnittet, så Microsoft tar det rolig for å sikre best mulig kvalitet.

En morsom liten detalj er at Spotify får VR-støtte, noe som betyr at en UWP-versjon («Universal Windows Platform») av appen trolig ikke er så langt unna lansering:

 

Kilder:
MSPoweruser
MSPoweruser

Stikkord: windows10