Tesla og de andre elbilprodusentene kan glede seg over en god september-måned.
Tesla og de andre elbilprodusentene kan glede seg over en god september-måned.

Annonse


Tesla setter Norges-rekord

Mens flere tusen nordmenn venter på en Model 3, er Model S og X stadig populære. Forrige måned satt Tesla leveringsrekord i Norge.

Rekordtall
Den tidligere rekorden kom i mars 2014 og da var det litt over 1500 nordmenn som mottok nye Tesla-biler. Forrige måned leverte Tesla totalt 2003 biler til norske kunder noe som er ny rekord.

Fordelingen er slik:

  • Model X: 996 (totalt 2017: 2694)
  • Model S: 1007 (total 2017: 2023)

Det plasserer bilprodusenten totalt som nummer én i elbiltoppen i september. Bak følger Volkswagen som solgte 949 e-Golf til norske kunder.

Annonse


Volkswagen nummer én
Så langt i år er Volkswagen den største elbilleverandøren i landet og har solgt 4531 Golf. BMW i3 er nummer to totalt i år med 3748 elbilsalg. Nissan Leaf, som blir ny i høst, er nummer med 2911 biler.

Totalt ble det registrert 3856 nye personbiler med nullutslipp i september, en økning på 46,7 prosent sammenlignet med september 2016.

– Oppsiktsvekkende høyt
«Nullutslippsbilene hadde 28,6 prosent markedsandel blant personbilene i september, i september 2016 var markedsandelen 19,0 prosent. Seks av de nye registrerte personbilene i september var hydrogenbiler, resten var elbiler», skriver OVF på sine hjemmesider.

– At nullutslippsbilene nærmer seg 30 prosent markedsandel i en måned er oppsiktsvekkende høyt, selv i Norge, sier Øyvind Solberg Thorsen. – For selv om det har kommet flere elbiler med lenger rekkevidde, er det fortsatt et begrenset antall modeller å velge blant. At så mange nybilkjøpere velger elbil viser at bilkjøperne både har blitt mer miljøbevisste, men også at mange frykter at det vil bli enda flere restriksjoner for fossildrevne biler i tiden fremover.

 

Kilde:
OFV AS

Annonse


Annonse


Annonse