Nye Nissan Leaf.
Nye Nissan Leaf.

Annonse


Nissan lanserer spesialutgave av Leaf med semiautonome egenskaper

For få uker siden avduket Nissan oppfølgeren til den mest populære elbilen i Norge, nå annonserer de en spesialutgave av nye Leaf.

Helautonom parkering
Leaf 2.ZERO er navnet på spesialutgaven som har et avanserte førerassistansesystem i form av ProPILOT. Det betyr blant annet intelligent cruisekontroll, «lane-assist» og at bilen kan parkere seg selv.

Nissan Leaf 2.ZERO har et batteri på 40 kWt og en NEDC-estimert rekkevidde på 378 kilometer. Utgaven starter på 283 900 kroner.

ProPILOT gir helautonom parkering.
ProPILOT gir helautonom parkering. (Ill.: Nissan)

Nye ladere
Samtidig annonserer Nissan et økt fokus på batteriteknologi og lading. En ny lader på 7 Kw for hjemmet lader bilen til 100 prosent på seks timer, en reduksjon ifølge Nissan på 70 prosent. 22 Kw-laderen er beregnet for bruk på arbeidsplassen og i næringslivet og lader Leaf til 100 prosent på to timer.

Annonse
Bilprodusenten bekrefter også planene om å utvide ladenettverket med 20 prosent i løpet av de kommende 18 månedene.

«Hurtiglade-standarden CHAdeMO er allerede blitt Europas mest omfattende ladenettverk med mer enn 4600 hurtigladere fordelt over hele regionen. Nissan utvider dette med 1000 nye ladere over det neste halvannet året», annonserer selskapet i pressemeldingen.

Nissan lanserer to nye ladere.
Nissan lanserer to nye ladere. (Ill.: Nissan)

Gjensalg av strøm
I tillegg kunngjorde Nissan et forslag om å tilby gratis strøm til sine elbiler. Dette har bilprodusenten allerede har testet i Danmark, og det er bare starten skal vi tro selskapet. Fremover vil kunder kunne kjøpe xStorage-lagringssystem for hjemmet.

«Med toveis lading fra Nissan kan kundene bruke energi fra strømnettet til å lade sin elbil (person- eller varebil) og deretter «selge» strøm tilbake til strømnettet. Dette betyr null drivstoff, ingen energikostnader – kun gratis kjøring», forklarer Nissan.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse