Uber gir ikke opp om å få operere i London.
Uber gir ikke opp om å få operere i London.

Annonse


Over 750 000 har underskrevet oppropet – slik skal Uber igjen få innpass i London

Forrige uke fikk Uber den nedslående meldingen fra transportmyndighetene i London (TfL) om at de fra 1. oktober ikke lenger får operere i byen. Storbyen står for fem prosent av driften til Uber.

Tar kontakt med myndighetene
Nå ser det ut til at selskapet har igangsatt en plan som består av tre strategier som skal sørge for at de får fortsette driften i London.

Den første består av samtaler med TfL der partene diskuterer problemer og undersøker om en handlingsplan for å løse dem er nok for å overbevise transportmyndighetene i byen. Wall Street Journal melder om at Uber tar kontakt med TfL i dag.

Opprop og mulig ankesak
En annen strategi er en underskriftskampanje på Change.org der brukerne oppfordres å vise sin støtte for transporttjenesten. Når en bruker i London åpner appen blir den tipset om Change-kampanjen. Når dette går i trykken har over 750 000 signert kampanjen og målet til Uber er å nå én million underskrifter.

Annonse
London-borgermester Sadiq Khan har for øvrig svart på underskriftskampanjen:

«Jeg vet at Uber har blitt en populær tjeneste for mange ’Londoners’, men det vil være galt av TfL å gi lisens til Uber hvis det er noen sjanse for at dette kan være en trussel mot sikkerheten til innbyggerne», skriver han og legger til:

«Som borgermester i London ønsker jeg velkommen til selskaper som hjelper innbyggerne ved å tilby en bedre og rimeligere tjeneste, men å tilby en innovativ tjeneste er ikke en unnskyldning for ikke å følge reglene. Alle selskaper i London må følge de samme reglene og de høye standardene vi forventer – spesielt når det gjelder sikkerheten til kundene».

Den tredje planen blir å anke avgjørelsen til Transport for London. Transportmyndighetene har gjort det klart at Uber kan fortsette å kjøre i byen etter 30. september så lenge saken pågår.

Bøtelagt i Norge
Samme uke som TfL annonserte at Uber-lisensen inndras i byen, ble persontransporttjenesten ilagt et forelegg på fem millioner av Oslo politidistrikt som mener at Uber har drevet persontransport uten nødvendige løyver.

– Vi er skuffet, men ikke overrasket. Forelegget understreker det prekære behovet for å modernisere det norske regelverket. Ingen er tjent med et så uklart regelverk, uttalte Ubers Norges-sjef Carl Edvard Endresen til Dagbladet.

 

Kilder:
Wall Street Journal (betalingsmur),
Change.org 1,

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse