Google Pixel blir produsert av HTC.
Google Pixel blir produsert av HTC.

Annonse


Google bekrefter HTC-kjøp

HTC har annonsert at de i morgen stanser handel av aksjen deres i påvente av en «stor annonsering». Nyheten kommer kun få dager etter ryktene om at Google planlegger å kjøpe opp selskapet.

Oppdatert, 21. september, 04:48:

Rick Osterloh, “Senior Vice President” for maskinvare, bekrefter på Googles egen blogg at de har kjøpt HTC, eller i hvert fall delen av selskapet som driver med mobiler:

“Vi har signert en avtale med HTC, en leder innen forbrukerelektronikk, som vil gi oss enda flere muligheter for produkt-innovasjoner i de kommende årene. Med denne avtalen skal et team fra HTC bli en del av Google sin maskinvare-gruppe”.

Annonse


Prisen er 1,1 milliarder dollar.

Videre forklarer han:

“Disse kommende Google-medarbeiderne er utrolige mennesker vi allerede har samarbeidet tett med Pixel-mobilene, og vi er entusiastiske i forhold til hva vi kan få til som et team.

Avtalen innebærer også en ikke-eksklusiv lisens for HTCs intellektuelle eiendom.”

 

Kilde:
Google

– Google kjøper HTC
I en offisiell uttalelse sier det taiwanske selskapet at «HTC kommenterer ikke spekulasjoner eller rykter fra markedet». Selskapets mobilavdeling har slitt de seneste årene og det er på VR-fronten at HTC om dagen stiller sterkt. Dog spørs det hvor lenge HTC kan holde seg flytende uten hjelp.

Google og HTC har allerede et godt samarbeid og har jobbet sammen ved flere anledninger på mobilfronten, blant annet med Pixel og Pixel XL som ble lansert i fjor høst. Det ser også ut til at HTC står for produksjonen av Pixel 2-mobilene.

Trolig kun mobilavdelingen
Det er ikke kjent om Google planlegger å kjøpe hele HTC eller kun mobil- eller Vive-avdelingen. Ifølge Evan Blass er søkegiganten interessert i mobilavdelingen. HTC vil i så fall fortsette utviklingen og produksjonen av Vive-hodesett.

Et eventuelt HTC-oppkjøp blir i så fall ikke bli det første og største mobilrelaterte kjøpet til Google.

I 2011 kjøpte selskapet Motorola for 12,5 milliarder dollar før de i 2014 solgte det til Lenovo for 2,91 milliarder dollar.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse