Logitechs nye spilltastatur og -mus.
Logitechs nye spilltastatur og -mus.

Annonse


Logitech lanserer trådløs spillmus som er «raskere enn din kablede»

Berlin, Tyskland (ITavisen:) Tittelen i denne saken er kanskje for god til å være sann, men det er i hvert fall påstandene til Logitech.

Forsinkelsesfri spilling
Et av ankepunktene med trådløs spilling er at forsinkelsen er mye høyere enn ved kablet tilkobling. PC-spillerne er kravstore og for mange er det kun kablet spillmus og -tastatur som gjelder. Det vil Logitech gjøre noe med, men det er også et annen punkt som bekymrer dem.

– Det er fremdeles flere  flaskehals i trådløs spilling,  sier Mario Silveira, Head of Gaming EMEA i Logitech G. – Og det er mange som sitter og spiller med en vanlig, trådløs kontormus og det syns vi er synd.  De fungerer dårlig til spilling og vi ønsker å gi dem en bedre opplevelse.

Silveira nevner ting som forsinkelse, batteritid og generell ytelse som noen av årsakene til en dårligere opplevelse med trådløse spillmus og -tastaturer.

Annonse
En spillmus med 1 ms forskinelse? Ja takk.
En spillmus med 1 ms forskinelse? Ja takk. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

En ny sensor
HERO, «High Effiency Rated Optical», er navnet på den nye sensoren til Logitech som skal levere høy ytelse til trådløse spillmus, 1:1-sporing, og også god batteritid. Ifølge Logitech er det den beste optiske sensoren for trådløs spilling noensinne og den har en presisjon og nøyaktighet på 12 000 DPI. Kombinert med den nye Lightspeed-teknologien lover Logitech en skikkelig god, trådløs spillopplevelse.

Lightspeed er Logitech-teknologien som skal sørge for mye mindre forsinkelse for trådløse spillmus og -tastatur. I førsteomgang er den introdusert i spillmusen G603 og mekaniske tastaturet G613.

– G603 er raskere enn din nåværende spillmus og har kun 1 ms forsinkelse, skryter han.

Lightspeed er en proprietær løsning fra Logitech, men enhetene har også støtte for Bluetooth, og som enkelt kan aktiveres via en bryter. I Bluetooth-modus kan G613 lagre opptil ti enheter, som inkluderer PC-er, nettbrett og smarttelefoner.

– Ved å bytte til Bluetooth-modus kan man for eksempel med enkelthet skrive en melding på telefonen for så å bytte tilbake igjen til Lightspeed.

Tastaturet og musen har både Bluetooth og Lightspeed-teknologi.
Tastaturet og musen har både Bluetooth og Lightspeed-teknologi.

G603 har to forskjellige moduser: én «Hi»-modus som bruker Lightspeed med 1 ms forsinkelse som gir 500 timer spilling med to AA-batterier. I «Lo»-modus er resultatet 8 ms forsinkelse og 1500 timer med spilling. Logitech lover opptil 18 måneder med spilling med tastaturet på to AA-batterier.

En interessant detalj med musen er man kan ta ut det ene batteriet og fortsette spillingen. Silveira forklarer at dette er en metode for spillerne å endre vekten på spillmusen. Ettersom toppen av G603 er magnetisk får man enkel tilgang til batterikammeret.

Logitech forteller at både G603 og G613 er på vei ut i butikkene i skrivende stund og har en veiledende pris på henholdsvis 849 og 1599 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse