Elon Musk advarer igjen mot kunstig intelligens.
Elon Musk advarer igjen mot kunstig intelligens.

Annonse


Elon Musk: – AI kan lede til tredje verdenskrig

Tesla-sjef Elon Musk, som ved flere ganger har stilt spørsmål ved kunstig intelligens, er igjen ute og advarer mot teknologien.

– Vil føre til tredje verdenskrig
Uttalelsene kommer etter at Russlands president, Vladimir Putin, uttalte at landet som blir ledende på kunstig intelligens, «vil være verdenslederen».

På Twitter skriver alt-mulig-mannen Musk at konkurransen om å bli en nasjonal leder på AI vil føre til at den tredje verdenskrigen bryter ut.

Annonse


Musk har tidligere sagt at Nord-Korea ikke er en bekymring og et atomangrep fra landet vil være selvmord.

Elon Musk: – Zuckerbergs forståelse for AI-trusselen er begrenset.

Får støtte
For to år siden kalte Musk for mer innblanding fra myndighetene i teknologiområdet, og kalte kunstig intelligens menneskehetens «største ekstensielle trussel».

Elon Musk er ikke alene om å advare mot kunstig intelligens, Stephen Hawking har kalt teknologien «enten det beste eller det verste som noen gang har skjedd med menneskeheten,» og Bill Gates sa i en Reddit-Ama at han er sammen med dem som er «bekymret over superintelligens».

Putin mener at AI er fremtiden
Det var under en tale til studenter forrige uke at Putin kom med uttalelsene rundt kunstig intelligens.

«Kunstig intelligens er fremtiden, ikke bare for Russland, men for hele menneskeheten. Den kommer med kolossalt mange muligheter, men også trusler som det er vanskelig å spå. Den som blir en leder i dette markedet, kommer til å bli verdenslederen», uttalte den russiske presidenten.

 

Kilder:
The Guardian,
The Verge

Annonse