Elon Musk er nå medlem i non-profit-organisasjonen OpenIAI
Elon Musk er nå medlem i non-profit-organisasjonen OpenIAI

Annonse


Elon Musk: Bare et spørsmål om tid før AI gjør Internett-angrep

SpaceX- og Tesla-sjefen Elon Musk er bekymret for bruken av kunstig intelligens i tiden fremover, og brukte forrige ukes angrep for å si at det bare er et spørsmål om tid før kunstig intelligens vil kunne gjøre det samme.

Demokratisering
Elon Musk har tidligere kommet med mørke og dystopiske uttalelser om kunstig intelligens, men ser ikke ut til å ha noen problemer med å bruke det i bilene sine, som får selvkjørende muligheter kanskje så tidlig som neste måned.

Musk har også dannet stiftelsen OpenAI for å “demokratisere kunstig intelligens-teknologi,” og som skal bygge “trygg kunstig intelligens” samtidig som å sørge for at “fordelene med kunstig intelligens skal spres så bredt og jevnt som mulig.”

Annonse


Ekstensiell trusel?
For to år siden kalte Musk for mer myndighetsinnblandig i teknologiområdet, og kalte kunstig intelligens menneskehetens “< href=http://aeroastro.mit.edu/file/one-one-elon-musk>største ekstensielle trusel.”

Elon Musk er derimot ikke alene om å advare mot kunstig intelligens, Stephen Hawking har kalt teknologien “enten det beste eller det verste som noen gang har skjedd med menneskeheten,” og Bill Gates sa i en Reddit-Ama at han er sammen med dem som er “bekymret over superintelligens.”

Kilde
International Business Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse