Elon Musk slår tilbake mot Mark Zuckerberg.
Elon Musk slår tilbake mot Mark Zuckerberg.

Annonse


Elon Musk: – Zuckerbergs forståelse for AI-trusselen er begrenset

Tidligere denne måneden advarte Elon Musk mot kunstig intelligens og sa at AI-utviklingen er nødt til å reguleres før det er for sent.

Elon Musk om AI: Bare et spørsmål om tid før AI gjør Internett-angrep.

– Ganske uansvarlig
– Jeg fortsetter å ringe med alarmklokkene, men folk vet ikke hvordan de skal reagere før de ser roboter som går nedover gaten og skyter folk, uttalte Musk den gang.

Facebook-toppen Mark Zuckerberg er en av dem som har latt seg bemerke uttalelsene til Tesla-sjefen, og under en nylig Facebook Live Q&A fikk han følgende spørsmål:

Annonse


– Jeg så nylig et intervju med Elon Musk og AI var noe han fryktet med fremtiden. Hva er dine tanker om AI og hvordan kan det påvirke verden?

Zuckerberg svarte:

– Jeg har mange, sterke meninger om dette … Jeg tror man kan bygge ting og at verden blir bedre, og spesielt med AI er jeg veldig optimistisk. Jeg forstår meg virkelig ikke på de negative og de som kommer opp med disse dommedagsscenariene. Det er veldig negativt og jeg syns at det er ganske uansvarlig til tider.

Mer om kunstig intelligens: Elon Musk vil koble hjernen din til en datamaskin.

– Har begrenset forståelse
Det stanset selvsagt ikke der. Twitter-brukeren Darren Cunningham tok kontakt med Musk via det sosiale mediet og lenket til artikkelen der Zuckerbergs omtaler AI-negativiteten som «ganske uansvarlig».

«jeg har snakket med Mark om dette. Hans forståelse om emnet er begrenset», var Tesla-sjefens korte svar.

Siste ord er neppe sagt i denne debatten.

PS. I fjor uttalte Nick Boström, sjef ved Future of Humanity Institute, at «kunstig intelligens i fremtiden kan utgjøre en stor risiko».

– Vårt permanente problem med å utvikle denne typen teknologi som betraktelig vil øke kvaliteten til det menneskelige liv, vil regnes som en eksistensiell katastrofe, uttalte han den gang til The Atlantic.

 

Kilde:
The Verge

Annonse