Nevral teknologi kan bli det neste for Elon Musk.
Nevral teknologi kan bli det neste for Elon Musk.

Annonse


Elon Musk vil koble hjernen din til en datamaskin

En kan trygt si at Tesla-sjef Elon Musk har mange baller i luften. Foruten å stå bak en av de mest innovative elbilene på markedet jobber han også med romfart og solcelleteknologi (og kanskje tunnelboring).

Nevral teknologi
Nå melder The Wall Street Journal at nevral teknologi kan bli det neste steget for Musk. Han starter nemlig opp selskapet Neuralink.

Målet er å koble den menneskelige hjernen med datamaskiner, eller rettere sagt: å utvikle enheter som kan implementeres i hjernen. Slik skal menneskene komme nærmere programvaren og holde takt med fremskrittene som gjøres innen kunstig intelligens, forklarer WSJ.

Fire til fem år unna
Under en tur til Dubai i februar uttalte han følgende:

Annonse


– Over tid tror jeg vil si en tettere kobling mellom biologisk intelligens og digital intelligens. Det handler mest om båndbredde, hastigheten på koblingen mellom hjernen din og den digitale versjonen av deg.

Senest søndag publiserte Vanity Fair et intervju med Musk der han snakker om teknologien. Da fortalte han at han tror det er snakk om få år før dette blir virkelighet.

– Telefonen og PC-en din er kun forlengelser av deg, men grensesnittet er gjennom fingergester og tale, noe som går veldig tregt. Med nevral teknologi i hodeskallen kan man hente data fra hjernen din, trådløst, til digitale enheter eller til virtuelt sett ubegrenset datakraft i skyen, forteller han til Vanity Fair, og legger til:

– Jeg tror vi er rundt fire–fem år unna.

 

Kilder:
Wall Street Journal, (betalingsmur)
The Verge,
Vanity Fair

Annonse