Elon Musk har startet testgravingen.
Elon Musk har startet testgravingen.

Annonse


Elon Musk har allerede startet tunnelboringen

Elon Musk er en mann med visjoner og det var ikke nødvendigvis en overraskelse da det var han som uttalte at man var nødt til å bygge tunneler for å få bukt med trafikkproblemene på bakken.

Har startet gravingen
Man kunne kanskje tro at Tesla-sjefen spøkte, men han har senere gjentatt boreønskene, og nå er han tydeligvis i gang.

Under bakken ved Los Angeles-hovedkvarteret til SpaceX, har arbeidere startet byggingen av en «testtunnel» som er 2,4 meter bred, 15 meter lang og 4,5 meter dyp. Musk omtaler det hele som et eksperiment.

– Vi bare prøver å finne ut av hva som kreves for å øke hastigheten i tunneler med, jeg tror, rundt 500 og 1000 prosent. Vi har ingen anelse om hva vi driver med – jeg ønsker å være tydelig der, sa Musk under en Hyperloop-designkonkurranse ved SpaceX søndag.

Annonse
Trenger tillatelser
Når det gjelder tunnelboringen som skal brukes av kjøretøy og kanskje fotgjengere, er det ikke bare å grave i vei. SpaceX har lov til å grave på tomten sin, men videre er de nødt å søke om tillatelse. Tesla-sjefen uttalte forrige uke at han i førsteomgang ønsket å bore en tunnel mot 105 Freeway, noen få kvartaler fra SpaceX-hovedkvarteret.

For øyeblikket jobber Musk med byen om å lage en bro eller tunnel for fotgjengere slik at folk kan bevege seg trygt rundt kontoret til selskapet. Tre SpaceX-ansatte ble truffet av en bil forrige måned, skriver KTLA5.

Må bygge i 3D – nedover
I en Twitter-samtale med Wired avslører Musk at han tror at å bygge tunneler i flere lag kan løse trafikale problemer. Han ser for seg rundt 10, 20, 30 lag med tunneler.

«Du har høye bygninger, de er alle 3D, og så ønsker alle å gå inn i bygningen og forlate den på samme tidspunkt. I et billett som er i 2D, fungerer åpenbart ikke dette, så man er nødt til å flytte seg enten opp eller ned i 3D. Jeg tror det er best ned», forteller han til Wired

 

Kilde:
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse