Von Tetzchner mener at det er på høy tid at Google skjerper seg.
Von Tetzchner mener at det er på høy tid at Google skjerper seg.

Annonse


Dette er Googles svar til Jon von Tetzchner

«Som en monopolist innen søk og annonsering har Google dessverre vist at de ikke klarer å ikke misbruke makten», slik starter Jon von Tetzchner, tidligere Opera-sjef og nåværende Vivaldi-topp, et innlegg på selskapets blogg.

Oppdatert, 18:55:

Her er Googles tilsvar i sin helhet:

“Vi suspenderer ingen fra AdWords fordi de kritiserer oss. Vi gjør tiltak mot nettsteder som strider mot retningslinjene våre for nedlasting av programvare, som er der for å sikre at brukerne våre vet nøyaktig hva de laster ned og at installasjonsprosessen er trygg og enkel å forstå.

Annonse
Vi følger også de samme retningslinjene for våre egne produkter”.

Kritiserte Google, mistet kontoen
I innlegget langer han ut mot søkegiganten etter at sistnevnte stengte Vivaldis AdWords-konto. Stengingen av kontoen skjedde få dager etter at von Tetzchner i en artikkel i Wired kritiserte Googles sporingsmetoder.

«Da vi tok kontakt med Google for å løse problemet, ble vi møtt med forklaringer som bestod av vage retningslinjer. Noen av disse var ikke viktige krav, noe de innrømmet selv.

I bytte med å slippe til i Googles annonsenettverk igjen, dikterer selskapets spesialister hvordan vi skal ordne innholdet på vår egen nettside og hvordan vi skal kommunisere med brukerne våre», skriver han.

Etter tre måneder er Vivaldis AdWords-konto blitt reaktivert.

«Men kun etter at vi bukket under for deres krav.»

Langet ut mot Microsoft: Det er på tide å gjøre det riktige, Microsoft.

Omtaler selskapet som en bølle
Vivaldi-sjefen mener at Google nå er blitt en «bølle» og at det er på tide at selskapet blir regulert.

«Jeg er trist over at et nerdete og positivt selskap har blitt til den bøllen det nå er i 2017. Jeg føler at det å blokkere konkurrentene på syltynne grunnlag gir vann til mølla for påstandene om deres konkurransehemmende handlinger», skriver han.

Google har så langt ikke kommentert uttalelsene.

 

Kilde:
Vivaldi

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse