Jon von Tetzchner er ikke fornøyd med nettleserpraksisen til Microsoft. Her under en tidligere anledning.
Jon von Tetzchner er ikke fornøyd med nettleserpraksisen til Microsoft. Her under en tidligere anledning.

Annonse


– Det er på tide å gjøre det riktige, Microsoft

I et blogginnlegg går Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner til angrep på Microsoft og beskylder dem for konkurransehemmende praksiser.

Mener Windows 10 skifter automatisk til Edge
«Jeg har avstått fra å kommentere frem til nå, men nå har tålmodigheten min tatt slutt», står det i ingressen på blogginnlegget der han ønsker å kommentere det han mener er konkurransehemmende praksiser fra Microsoft.

Von Tetzchner forklarer at han fikk en telefon fra ei venninne som hadde møtte på et problem: Etter oppgradering fra Windows 8 til 10 hadde standard nettleser blitt endret til Edge – uten hennes samtykke.

«Jeg forstår at Microsoft er bekymret over den lave bruken av Edge, men i stedet for å lage en bedre nettleser, tvinger Microsoft produktene sine på personer på en kompromissløs måte», skriver Vivaldi-sjefen, og legger til at hver gang man oppgraderer Windows 10, endres nettleseren tilbake til Edge.

Annonse
– Aksepter brukervalg
Ifølge ham var ikke den 72-årige venninnen hans i stand til å bytte tilbake til en annen nettleser.

«Målene våre som teknologiselskaper bør være å lage bra programvare for våre brukere. Samtidig bør vi akseptere at noen brukere foretrekker programvaren laget av andre selskaper. Det er vårt ansvar å være rettferdig overfor våre brukere, og at det er dette som bør drive teknologiindustrien fremover», skriver von Tetzchner.

Han avslutter blogginnlegget med følgende bønn til Microsoft:

«Det er på tide at dere gjør det riktige. Stopp stjelingen av standardnettleseren, aksepter brukervalg og konkurrer på lik linje.»

Microsoft har så langt ikke kommentert uttalelsene. til Vivaldi-sjefen.

Har du opplevd at standard nettleser i Windows 10 plutselig tilbakestilles til Edge?

 

Kilde:
VIvaldi

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse