Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jon von Tetzchner er ikke fornøyd med nettleserpraksisen til Microsoft. Her under en tidligere anledning. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– Det er på tide å gjøre det riktige, Microsoft

Vivaldi-Jon til frontalangrep på konkurrenten

I et blogginnlegg går Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner til angrep på Microsoft og beskylder dem for konkurransehemmende praksiser.

Mener Windows 10 skifter automatisk til Edge
«Jeg har avstått fra å kommentere frem til nå, men nå har tålmodigheten min tatt slutt», står det i ingressen på blogginnlegget der han ønsker å kommentere det han mener er konkurransehemmende praksiser fra Microsoft.

Von Tetzchner forklarer at han fikk en telefon fra ei venninne som hadde møtte på et problem: Etter oppgradering fra Windows 8 til 10 hadde standard nettleser blitt endret til Edge – uten hennes samtykke.

«Jeg forstår at Microsoft er bekymret over den lave bruken av Edge, men i stedet for å lage en bedre nettleser, tvinger Microsoft produktene sine på personer på en kompromissløs måte», skriver Vivaldi-sjefen, og legger til at hver gang man oppgraderer Windows 10, endres nettleseren tilbake til Edge.

– Aksepter brukervalg
Ifølge ham var ikke den 72-årige venninnen hans i stand til å bytte tilbake til en annen nettleser.

«Målene våre som teknologiselskaper bør være å lage bra programvare for våre brukere. Samtidig bør vi akseptere at noen brukere foretrekker programvaren laget av andre selskaper. Det er vårt ansvar å være rettferdig overfor våre brukere, og at det er dette som bør drive teknologiindustrien fremover», skriver von Tetzchner.

Han avslutter blogginnlegget med følgende bønn til Microsoft:

«Det er på tide at dere gjør det riktige. Stopp stjelingen av standardnettleseren, aksepter brukervalg og konkurrer på lik linje.»

Microsoft har så langt ikke kommentert uttalelsene. til Vivaldi-sjefen.

Har du opplevd at standard nettleser i Windows 10 plutselig tilbakestilles til Edge?

 

Kilde:
VIvaldi

Stikkord: Microsoft, nettleser, Vivaldi