Note 8 ser ut til å være en svært god mobil.
Note 8 ser ut til å være en svært god mobil.

Annonse


SNIKTITT: Note 8 er hva S8+ burde ha vært

(New York (ITavisen:) Vi har akkurat kommet fra Samsungs pressekonferanse i New York.

Note 8 er trolig enda bedre enn S8
Der viste de frem Note 8
, en mobil til 10 000 kroner proppfull av ny teknologi – jeg eier en S8+, og det er jeg egentlig ikke så glad for lenger. Jeg skulle ha ventet

For Note 8 har en haug, ikke bare proff-funksjoner, men også ting vi kunne ønske S8+ hadde, spesielt to-kamera-systemet og den deilige ytelsen.

Vi testet Snapdragon 835-varianten som selges i USA (Europa får Exynos som vanlig), og merket sekundet vi tok den opp og sveipet rundt, at den er mye kjappere, faktisk silkemyk, ved bruk. Dette til forskjell fra S8+ med samme brikkesett.

Annonse
Samsungs Øyvind Aasen viser stolt frem selskapets nyeste flaggskip.
Samsungs Øyvind Aasen viser stolt frem selskapets nyeste flaggskip. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Note 8 ser ut til å være en veldig bra mobil, men mange av dere, inkludert meg selv, som allerede har kjøpt S8+ vil nok angre litt: Vi burde ha ventet.
Note 8 ser ut til å være en veldig bra mobil, men mange av dere, inkludert meg selv, som allerede har kjøpt S8+ vil nok angre litt: Vi burde ha ventet. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Dockingstasjonen DeX (lik den til S8), som gjør Note 8 til en PC, får alle som forhåndsbestiller Note 8 med på kjøpet. Kunden må registrere IMEI, og DeX sendes så i posten.
Dockingstasjonen DeX (lik den til S8), som gjør Note 8 til en PC, får alle som forhåndsbestiller Note 8 med på kjøpet. Kunden må registrere IMEI, og DeX sendes så i posten. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

2GB mer RAM
Det er klart: Det hjelper med 6GB RAM i stedet for 4GB som er å finne i S8, men kanskje har også Samsung Experience (skallet) noe med saken å gjøre også, for som vi skrev i en ryktesak for en tid tilbake har Note 8 versjon skallversjon 8.5, mens S8+ har 8.1.

Om 8.5 kommer til S8 kunne ikke Samsungs representant si noe om, men om det skjer skal det blir spennende å se om ytelsen heves.

Foruten en mye bedre ytelse (selv Bixby åpnes uten å måtte vente, det samme med kamera-appen), er den litt feitere. Det merket vi.

Vi merket dog ikke at skjermen er 0,1″ større, naturlig nok, men du legger merke til, om du ser litt nøye, at skjermen er mindre buet på kantene sammenlignet med S8. Trolig for å kunne bruk pennen mer naturlig. Det er uansett utrolig at de har klart å presse inn 6,3″ i dette formatet – det føles som å holde i en mye mindre mobil.

S Pen fungerer som den alltid har gjort, men med mulighet for å sende korte animo

Råflott kamerasystem
Så var det kameraene da, et viktig fokus under dagens pressekonferanse og like viktig som S Pen (som er vanntett).

Det er to veldig fine funksjoner de har bakt inn: Mulighet for å stille dybdeeffekt før man knipser, og i etterkant, men det er ikke alt, for siden mobilen har to linser tar den alltid to bilder:

Et med dybdeeffekt om ønskelig (zoom), og et annet med vidvinkel-linsen. Det er kjempesmart.

På mobilen kan man enkelt bytte mellom bildene, men de bruker heldigvis ikke et merkelig filformat: de dukker opp som to vanlige bilder i f.eks. Google Photos.

En finurlighet er at man med S Pen kan skape gif-animasjoner man kan sende andre. Selskapet har brandet funksjonen, men der forsikret oss om at det er det tradisjonelle .gif-formatet som brukes.

Kanskje blir det en hit, kanskje ikke.

Vi kommer tilbake med en fullverdig anmeldelse.

Det er langt flere titler optimalisert for DeX nå enn tidligere, blant annet det populære mobilspillet Vain Glory. Mobilen har dog ikke nok RAM til å holde Vain Glory kjørende i bakgrunnen om man åpner flere apper - da starter spillet på nytt.
Det er langt flere titler optimalisert for DeX nå enn tidligere, blant annet det populære mobilspillet Vain Glory. Mobilen har dog ikke nok RAM til å holde Vain Glory kjørende i bakgrunnen om man åpner flere apper – da starter spillet på nytt. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
"Live Focus."
“Live Focus.” (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse