Chrome kommer best ut i testen til PC World.
Chrome kommer best ut i testen til PC World.

Annonse


– Dette er den beste nettleseren

Nettstedet PC World har testet fire nettlesere for å se hvilken som leverer best på ytelse og funksjoner.

Nettleserduell
Chrome, Edge, Firefox og Opera blir stil opp mot hverandre og sammenlignet i en rekke ytelsestester for å finne svaret på hvilken nettleser som er best for Windows-brukeren.

Edge er Microsofts arvtaker til utskjelte Internet Explorer, men sliter med å ta markedsandeler fra konkurrentene. Microsoft har forsøkt å endre på dette ved å vise til tester hvor bra nettleseren er på batteri og video, men hva sier testene til PC World?

Edge stråler i flere ytelsestester
I ytelsestestene Jetstream og SunSpider er det nettopp Edge som kommer best ut, og det med solid margin. Det samme resultatet fikk PC World i WebXPRT-testen som sjekker hvor bra en nettleser håndterer HTLM og Javascript. I testen Octane 2.0 er det Opera og Firefox som er fremst.

Annonse
Men hva med en «Speedometer»-test? Jo, der var det Chrome som strålte, like foran Opera. Her er Edge nummer tre, et stykke bak de to på toppen, med Firefox desidert sist.

Den siste testen PC World gjennomført var en minne- og prosessortest. Her må nettleserne håndtere 20 faner med medierikt innhold. Her kom Chrome best og brukte mindre enn 40 prosent av prosesskraften. Edge like bak som nummer to. På minnefronten var det Firefox som gjorde det best med Chrome som nummer to.

Chrome best igjen
PC World peker ut Edge på grunn av  store fremskritt på ytelsesfronten den siste tiden med noen imponerende resultater, men legger til at den svikter når det kommer til tilpassing og utvidelser. Nettstedet savner også muligheten til å synkronisere på tvers av enheter.

Merk at Edge riktig nok synkroniserer på tvers av Windows 10-enheter som inkluder PC, nettbrett, mobil og Xbox One.

Chrome utpekes til testens vinner. Ikke bare yter nettleseren bra, men kan også skilte med flust av tilpasningsmuligheter og utvidelser.

Opera er en god nummer to og kan også skilte med relativt god ytelse og mange muligheter.

Nettleserne ble testet på en bærbar PC av typen Acer Aspire E15-575-33BM med Windows 10 (Creators Update), 1 TB harddisk, 4 GB minne og Intel Core i3-7100U. Testene ble utført med kablet tilkobling til Internett.

Hvilken nettleser foretrekker du?

 

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse