Travis Kalanick ønsker seg tilbake til selskapet han var med på å starte.
Travis Kalanick ønsker seg tilbake til selskapet han var med på å starte.

Annonse


Den tidligere Uber-sjefen planlegger sjokkretur

Det har ikke gått mer enn to måneder siden Travis Kalanick, tidligere Uber-sjef, ble avsatt som leder i selskapet. Nå kan han være på vei tilbake.

Ønsker seg tilbake
The Information skriver at Kalanick har snakket med tidligere kolleger og forhørt seg om de vil støtte ham i en kamp mot aksjonærene.

Målet er ikke å ta over sjefsstolen igjen, men Kalanick ønsker heller å bli en støttespiller eller rådgiver for den nye Uber-sjefen, som ikke er bestemt ennå, og ønsker å være med på å ta strategiske beslutninger i selskapet.

Ble presset ut
Etter en rekke kontroverser, ble Kalanick i juni bedt om å ta sitt hatt og gå i selskapet som han var med på å starte i 2009.

Annonse
Dette skjer i kjøllvannet av beskyldninger om dårlig arbeidskultur hos Uber, og at de ble avslørt med spionprogramvare for å unngå lovens lange arm. Ubers interne undersøkelse av forskjellig trakassering i selskapet har allerede ledet til tyve oppsigelser, og 31 ansatte har blitt satt i sensitivitetstrening.

Ansatte som har snakket med den interne etterforskningen skal ha klaget over «seksuell og rasistisk diskriminering og mobbing».

 

Kilder:
The Information,
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse