Det blir mer og mer tydelig at iPhone 8 får en lasermåler på baksiden, som dette walisiske selskapet kan være en indikator på.
Det blir mer og mer tydelig at iPhone 8 får en lasermåler på baksiden, som dette walisiske selskapet kan være en indikator på.

Annonse


iPhone 8 kan få lasere som skaper en 3D-verden for deg

IQE, en liten og hittil ukjent produsent av komponenter til VCSEL-lasere fra Wales, kan ha skutt gullfuglen med Apples neste telefoner.

Kan være akkurat det Apple trenger
Selskapet lager laser-komponenter og «component silicon»-wafere som er spesielt egnet til å behandle lyssignaler, og det kan være akkurat det Apple trenger til laseren i den kommende iPhonen.

Det er ventet at Apple vil bruke en rekke forskjellige tilbydere av laser-produkter og -linser, men det antas at de fleste av disse kjøper waferne sine fra nettopp walisiske IQE, skriver The Telegraph.

»Konsument-applikasjoner for massemarkedet»
Selv sier de derimot ikke rett ut at de har fått ordre fra selveste Apple, men de melder om en «betydelig oppgang» i etterspørselen for VCSEL-komponenter som skal brukes i «konsument-applikasjoner for massemarkedet.»

Annonse


Aksjeprisen til selskapet har blitt tredoblet bare i løpet av 2017, og de har nylig også annonsert at de skal etablere en ny fabrikk i Cardiff for å møte etterspørselen.

Laseren som ryktes i neste generasjon av iPhoner skal kunne brukes til å raskt skanne omgivelsene for 3D-funksjoner, og skal også gjøre autofokusen i kameraet raskere og mer nøyaktig.

Kilder
The Telegraph
IQE

Annonse