WikiLeaks publiserer to CIA-metoder for å hacke OS X.
WikiLeaks publiserer to CIA-metoder for å hacke OS X.

Annonse


WikiLeaks slipper informasjon om spionvare fra CIA – for macOS

I mars startet WikiLeaks prosjektet «Vault 7» med oversikt over metoder CIA har brukt for å hacke seg inn i og spionere operativsystemer og rutere.

Angriper OS X
For to måneder siden ble informasjon om spionvare for Windows 10 publisert, denne gangen har gruppen sluppet informasjon om metoder byrået har brukt for å lure seg inn i Mac-er med Snow Leopard og Lion. Disse gikk under kodenavnet «Imperial» hos CIA, ifølge WikiLeaks.

Den første heter «Achilles» og skal ha gjort det mulig for en CIA-operatør å laste ned en .dmg-fil med ondsinnet innhold til maskinen og flyttet filen til applikasjonsmappen uten at eieren merket noe.

«Achilles» ble kun testet til OS X 10.6 Snow Leopard som ble lansert i 2009.

Annonse
Skjuler seg godt for brukerne
Den andre metoden kalles «SeaPea», og omtales som et «rootkit for OS X». «SeaPea» har den egenskapen at den holder seg godt skjult for brukeren i filer, kataloger og prosesser. På den måten kunne en CIA-operatør få tilgang til Mac-en uten at brukeren merket noe som helst.

«SeaPea» ble testet på Mac-er med både OS X 10.6 og OS X 10.7 (Snow Leopard). Metoden var avhengig av rottilgang til den aktuelle maskinen for at den skulle fungere. Svakheten ble værende på PC-en til harddisken ble formatert eller at brukeren oppgraderte til en nyere versjon av det som nå heter macOS.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse