Echo Show er den nye Alexa-enheten med skjerm fra Amazon, et selskap som gjør det godt i skyen.
Echo Show er den nye Alexa-enheten med skjerm fra Amazon, et selskap som gjør det godt i skyen.

Annonse


Nå er Jeff Bezos rikere enn Bill Gates

Amazon-sjef Jeff Bezos er verdens rikeste mann akkurat nå.

Bezos har vært milliardær i mer enn 20 år, men har sett en stor økning i verdiene sine de siste to årene (og i løpet av fem år har verdien hans økt med 70 milliarder dollar).

Rikere enn Gates
Og nå seiler han altså til og med forbi Microsoft-grunder Bill Gates som har vært nummer 1 på verdens rikeste-listen mer eller mindre hele tiden de siste årene.

Tidligere denne uken var Gates sin verdi på 90 milliarder dollar og Bezos sin på 89, men Amazons verdi er på vei opp i påvente av kvartalstallene, og ganske riktig dyttet selskapet verdien hans til over 90 milliarder dollar – 90,2 milliarder dollar, for å være nøyaktig.

Annonse
Tør å satse
Bezos har riktignok ikke fått det til med mobiler (Fire Phone – Bezos: – Vi jobber med mye større flopper enn som så!), men Amazon kjøpte akkurat WholeFoods, en veldig populær økologisk matkjede i USA, og Echo-høyttalerne gjør det godt i et marked de tradisjoenelle teknologiselskapene har vært trege å komme i gang i.

De konkurrerer også mot Netflix med Amazon Prime Video og tilbyr musikkstrømming gjennom Alexa og med egen musikkstrømmetjeneste.

Amazons verdier i sanntid akkurat nå.
Amazons verdier i sanntid akkurat nå. (Ill.: Yahoo)

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse