Musikkelskere vil digge dette AR-prosjektet.
Musikkelskere vil digge dette AR-prosjektet.

Annonse


Dette er de feteste AR-videoene som vil blåse deg av banen

Utvidet og blandet virkelighet åpner for mange spennende konsepter og opplevelser, noe videoen under er noen eksempler på. Utviklerne er nemlig i gang med å sjekke ut Apples utviklersett, ARKit.

Take On Me i AR
Av videoene i denne artikkelen, er kanskje en AR-versjon av a-has «Take On Me»-musikkvideo som er den mest spesielle. Bak videoen står selskapet TRIXI Studios som har brukt Apples ARKit, Unity 3D og GameFlow. Mixamo ble brukt til å lage animasjonene som kombinerer den virkelige verden med skisser i svart-hvitt.

Det ser virkelig imponerende ut. Bare se selv.

Annonse
Fra innredning til bestilling av mat
Utvidet virkelighet og ARKit kan brukes til mer enn å lage musikkvideoer. En annet utvikler har snekret sammen en app kalt «Furniture dropping» som fungerer ved at man kan se hvorvidt et møbel vil passe inn i for eksempel en stue.

Dette er også noe møbelgiganten IKEA jobber med – i samarbeid med Apple.

Hvis du ikke har planer om nye møbler, men heller å ønsker å strekke en ny kabel – for eksempel til Internett – i boligen, kan det være lurt å sjekke ut appen «Room measurement», som gjør nettopp det den lover. Dog er du nødt til å vente til iOS 11 lanseres i høst.

Har du heller lyst til å drømme deg bort fremfor å trekke kabler eller pusse opp, er «Inter-dimensional Portal» et interessant konsept. Denne portalen tar deg med inn i en virtuell og frodig verden.

Til slutt befinner du deg på en restaurant der du ikke klarer å bestemme deg for hva du skal bestille. For i motsetning til kebabsjappen på hjørnet, har restauranten ikke bilder av rettene tilgjengelig.

Appen i videoen «ARKit will change how we order food» er kanskje slik bestilling av mat blir i fremtiden ved at en virtuell rett dukker opp på bordet foran deg. Den kan selvsagt ikke spises, men viser deg hvordan retten ser ut.

Se flere spennende prosjekter i kildelenken.

Hva håper du å se fra utvidet virkelighet i fremtiden?

 

Kilde:
Made With ARKit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse