Telegram skal fjerne ulovlig innhold fra tjenesten.
Telegram skal fjerne ulovlig innhold fra tjenesten.

Annonse


Telegram ble truet med blokkering – gjør endringer

Telegram gjør endringer etter at indonesiske myndigheter truet med å blokkere for lynmeldingstjenesten.

Vil fjerne innhold
Endringen innebærer at selskapet kommer til å opprette en avdeling med moderatorer som skal fjerne «terror-relatert innhold» fra tjenesten. Det bekrefter medgrunnleggeren Pavel Durov.

«For å gjennomgå tilbakemeldingene om terror-relatert innhold raskere og mer nøyaktig, oppretter vi en dedikert gruppe med moderatorer med kjennskap til den indonesiske kulturen og språket», skriver Durov på Telegram.

Det var fredag at indonesiske myndigheter uttalte at de kunne komme til å blokkere tjenesten i landet hvis Telegram ikke foretar seg noe for å fjerne ulovlig innhold. Kravet kommer etter bekymringer om at personer bruker appen for å spre ting som terroristpropaganda.

Annonse
Kan bli sperret i Russland
Nylig truet også russiske myndigheter med å blokkere tjenesten hvis ikke Telegram ikke etterkommer krav om å utlevere informasjon. Så langt har selskapet nektet å etterkomme disse kravene.

Telegram har blitt kritisert fra flere hold for å tilby en kryptert plattform som blant annet er blitt omtalt som «terroristenes favoritt» (ekstern lenke).

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse