Russland truer Telegram.
Russland truer Telegram.

Annonse


Russland truer med å bannlyse Telegram – mener appen ble brukt til å planlegge terrorangrep

Ifølge FSB, den russiske sikkerhetstjenesten, brukte terrorister lynmeldingsappen Telegram for å utføre dødelige angrep i landet.

Kan bli satt på liste
Nå truer myndighetene med å blokkere Telegram i Russland hvis selskapet ikke utleverer informasjonen som er nødvendig for å legge til appen i en offisiell liste fra myndighetene over distributører av informasjon.

Selskaper som er på listen må lagre informasjon om sine brukere på russiske servere og utlevere informasjon på forespørsel fra myndighetene.

Telegram-grunnleggeren: De forsøkte å bestikke oss.

Annonse


– Mest utbredt blant terrorister
Telegram har så langt nektet å etterkomme kravene fordi selskapet tror det vil undergrave personvernet til sine rundt seks millioner russiske brukere.

FSB mener at Telegram gir «terrorister mulighetene til å opprette hemmelige  chatterom med sterk kryptering».

Sikkerhetstjenesten uttaler at selvmordsbomberen som sprengte seg selv og drepte 15 personer i St. Petersburg 3. april, brukte Telegram for å planlegge angrepet sammen med sine medhjelpere. FBS hevder også at Telegram er den mest utbredte appen blant terrorister som opererer i Russland.

Les også: Dette kan tvinge vestlige lynmeldingsapper ut av Russland.

Telegram svarer
Telegram-grunnlegger, Pavel Durov, uttaler at de har stengt tusenvis av terrorrelaterte kanaler og hvis Russland velger å blokkere appen, kommer terrorister bare til å bytte til en annen.

«Informasjonen om at Telegram ble brukt av terrorister for å planlegge terrorangrep, reiser spørsmål. Det er trist at russisk etterretningstjeneste utnytter en slik tragedie som et middel for å styrke deres påvirkning og kontroll over befolkningen«, skriver Durov i sosiale medier.

 

Kilde:
Reuters

Annonse