Microsoft avslutter nå den offisielle søtten for Windows Phone 8.1, og det kommer ikke flere oppdateringer til systemet.
Microsoft avslutter nå den offisielle søtten for Windows Phone 8.1, og det kommer ikke flere oppdateringer til systemet.

Annonse


Kroken på døren for Windows Phone 8.1

Windows Phone er fortsatt høyt elsket av mange, men nå er det offisielt slutt på oppdateringene for systemet Windows Phone 8.1 fra Microsoft.

Ble lansert i 2014
Windows Phone 8.1 ble lansert i april 2014 og var en dramatisk forbedring av Windows Phone 8-systemet, som introduserte Cortana-assistenen, et nytt notfikasjonssenter, endringer i grensesnittet og oppdateringer av kjernesystemet.

Det var imidlertid ikke nok til å spise markedsandeler fra Android og iOS, som i dag har 99,6 prosent av markedet for smarttelefoner, mens flere norske utviklere har sluttet å utvikle appene sine for Windows Phone-plattformen.

Etterfulgt av Windos 10 Mobile
Systemet ble etterfulgt av Windows 10 Mobile, som fortsatt er støttet av Microsoft frem til 2018.

Annonse


Det er imidlertid 80 prosent av alle Windows Phone-brukerne har Windows Phone 7, Windows Phone 8 eller Windows Phone 8.1 på telefonen sin, skriver The Verge – som alle nå er utenfor støtteprioden fra Microsoft og ikke lenger mottar oppdateringer.

Kilde
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse