Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik truet IS-støttespillerne Mark Zuckerberg og Jack Dorsey. (Ill.: Skjermdump)

– Slik skal vi bekjempe terrorisme på nett

Blir en viktig sak for Google.

Den seneste tiden har Europa blitt rammet av flere terrorangrep. Organisasjonene bruker nettet og spesielt sosiale medier flittig for propaganda og rekruttering.

Fire nye steg
I et blogginnlegg forklarer Google hvordan de ønsker å bekjempe terrorisme på nett. Søkegiganten og YouTube er forpliktet til å bli en del av løsningen og de samarbeider både med myndigheter og politiet verden rundt for å slå ned på ekstremisme på nett.

Google, som fra før av jobber hardt mot terrorpropaganda på nett, tar nå ytterligere fire steg i kampen mot å bekjempe dette.

Mer teknologi
Først og fremst øker søkegiganten bruk av teknologi for å identifisere ekstremist- og terrorrelaterte videoer. Google forklarer at det kan være vanskelig fordi video av terroristangrep kan for eksempel være en nyhetsreportasje fra BBC.

Nå skal Google bruke mer ressurser slik at de kan ta i bruk maskinlæring som er enda mer avansert for å klassifisere innhold.

Ettersom teknologi for øyeblikket ikke kan løse alt, som Google skriver, skal selskapet også øke antallet uavhengig eksperter som er en del av YouTubes Trusted Flagger-program.

«Maskiner kan hjelpe med å identifisere problematiske videoer, men menneskelige eksperter spiller fortsatt en viktig rolle når det skal skilles mellom voldelig propaganda og ting som har nyhetsverdi», forklarer Google.

Les også: Sammen skal de knuse IS på nett.

Videresender potensielle rekrutter
Google vil fremover ta et tøffere standpunkt mot videoer som ikke direkte bryter med deres retningslinjer. Det gjelder for eksempel videoer som er religiøst krenkende, og disse vil opplasterne ikke tjene penger på.

Søkegiganten har også inngått et samarbeid med Jigsaw – selskapet bak «The Redirect Method» – som bruker annonser for å sende potensielle IS-rekrutter til antiterror-videoer. Dette er noe selskapene håper vil bidra til å endra personenes syn på terror.

 

Kilde:
Google

Stikkord: Google, terror, youtube