Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tesla oppklarer fremtiden til Supercharging. (Ill.: Tesla)

Nei, Tesla-eiere får ikke gratis superlading på livstid

De har innen årsslutt på å kjøpe ny bil.

I mai annonserte Tesla store endringer i Supercharger-systemet. Kommende elbileiere vil ikke kunne lade Teslaene sine gratis på en av Supercharger-stasjonene til selskapet.

Selskapet utdyper
Dette gjelder ikke for nåværende eiere, men flere antok at gratis superlading også vil gjelde når de kjøper ny Tesla. Det stemmer ikke helt. Bilprodusenten har nå gjort det klart at nåværende Tesla-eiere må kjøpe en ny bil før årsslutt for å kunne superlade den nye bilen gratis.

Electrek skriver at flere eiere har mottatt følgende melding fra Tesla som oppklarer saken:

«Du har fri, ubegrenset superlading for din nåværende Tesla-bil i tillegg til en Model S eller Model X som kjøpes før 31. desember 2017. Hvis du velger å selge din nåværende Tesla, blir gratis superlading overført til den neste eieren.»

Kan lade gratis med henvisning
Ønsker du gratis superlading, men kjøper en Tesla etter fristen kan du dra nytte av vennehenvisning:

«Kundene våre fortalte oss at gratis, ubegrenset Supercharging var en av favorittgrunnene deres til å oppfordre venner til å kjøpe en Tesla. Derfor har vi hentet det frem igjen for Model S- og Model X-eiere gjennom henvisningsprogrammet vårt, som vi oppdaterer regelmessig. Fra i dag kan eksisterende eiere gi gratis, ubegrenset Supercharging til opptil fem venner ved å dele sin henvisningskode. I tillegg får alle eksisterende Tesla-eiere som kjøper en ny Model S eller Model X også inkludert gratis, ubegrenset Supercharging på sin nye bil», uttalte Tesla til ITavisen i mai.

Det vil si at hvis du allerede eier en Tesla kan du dele superladingen med fem elbilvenner. Nåværende eiere vil også beholde den gratis superladingen når de eventuelt kjøper en ny Tesla-bil (hvis den kjøpes før 31. desember 2017).

I fjor annonserte bilprodusenten at Supercharger-tilbudet skulle fases ut og ikke gjelde for nye Tesla-kunder som bestilte bilen senest 1. januar 2017 og mottok den senest 1. april 2017.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, tesla